Felicia Karlsson fixade Matfors första seger i slutminuterna. Felicia Karlsson fixade Matfors första seger i slutminuterna.

Felicia Karlsson sköt Matfors till årets första seger i slutminuterna!

(2020-08-20)
Matchen:
Så kom den då, Matfors första seger för säsongen.
Och man tog den hemma på Thulevallen mot Fränsta tack vare Felicia Karlssons behärskade lyftning från kanten på en retur efter bortamålvaktens utrusning.
Då hade klockan tickat upp till den 89:e minuten.

Men redan i den sjätte minuten hade Matfors tagit ledningen sedan Ida Runsvik tagit tag i bollen på mittplan och drivit den till strax utanför straffområdet då hon i inneposition lossade stora kanonen och bollen satt perfekt i den bortre gaveln.
I den första halvlekens sista minut bröt sig Fränstas Ebba Dübbel loss på kanten och centrade in i boxen till Therese Nordlund som vände om och placerade in kvitteringen.

Resten av matchen stod och vägde till minut 89 då gästernas målvakt gjorde en utrusning och bollen hamnade hos Felicia Karlsson som från kanten lyfte in den i mål förbi en frenetiskt hemåtjagande keeper. 
Fränsta hann trots att det inte återstod så mycket vaska fram en kvitteringschans men en hemmaförsvarare lyckades täcka och avvärja och årets första vinst var bärgad för Matfors.

Tränarsnack:
– En jämn match som hade kunnat sluta åt vilket håll som helst men ikväll gick det vår väg, äntligen, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.
– Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen men vi saknade den rätta skärpan i avsluten idag, säger Fränstas tränare Micke Dahl. 

Bäst på plan:
I Matforsmålet visade Ida Pettersson Nygren mod och avvärjde flera farliga 50/50-dueller. 15-åriga yttermittfältaren Moa Bergman visade upp ett moget spel trots sin unga ålder och hade ett lugn i spelet och slog många fina passningar. Ida Runsvik fick flytta runt på olika platser i laget men var lika framgångsrik på alla. En härförare!
I ett krigande och kämpande Fränsta var det ingen som stack ut det där lite extra.

Matfors IF - Fränsta IK 2-1
2020-08-20 - 18:30 - Thulevallen
1-0 Ida Runsvik (6)
1- 1 Therese Nordlund (45)
2-1 Felicia Karlsson (80)
Domare: Albin Eriksson
Ass. domare: Arvid Larsson och Hamid Razawi
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 3 Medelpad/Hälsingland, damer