Söråkers FF ställer upp med ett andralag i trean: "Ska fostra våra 15-16-åringar"


(2020-02-04)

I höstas gick Söråkers FF upp i tvåan.
Men lagen i damtrean kommer ändå att få spela uppe på "Löta" den här säsongen.
Klubben har nämligen anmält ett andralag i damtrean
– Division 3 kommer att fostra "Lötas" 15-16 åringar att fortsätta spela fotboll, ett A-lag att sikta mot och att ta hjälp av de äldre. säger Sven Lagerqvist, ledare i Söråkers FF.


Söråkers damer tog i höstas steget upp i division 2 Mellersta Norrland.
Men lagen i damtrean kommer ändå att få möta de rödsvartrandiga både uppe på Löta och på sina hemmaplaner. Söråkers FF har nämligen anmält ett andralag i serien. Roligt då Njurunda IK försvinner upp i tvåan där man ersätter Ope IF.
– Japp!  Vi satsar även på ett u-lag i division 3, En jättebra lösning då föreningen hade cirka tio spelare födda kring 2004 vilket gjorde att man inte fick ihop ett eget F16-lag och var inte heller mogna för division 2-spel ännu. Samtidigt som vi har några spelare från A-laget som behöver speltid. Detta plus att det nu har tillkommit några spelare från "förr" som vill köra igång igen, säger Sven Lagerqvist, lagledare och assisterande tränare i klubbens representationslag.

Sven fortsätter:
– Division 3 kommer att fungera som ett u-lag skall göra, fostra "Lötas" 15-16 åringar att fortsätta spela fotboll, ett A-lag att sikta mot och att ta hjälp av de äldre.
Någon ansvarig tränare för U-laget har man dock inte ännu.
– Vet att man söker en tränare. Christoffer Johansson, som är en eldsjäl i klubben, nu håller i alla trådar så det kommer säkert att lösa sig, avslutar Sven Lagerqvist.

Till Silly season

Tillbaka till div 3 Medelpad/Hälsingland, damer