Lina Lundgren gav Matfors ledningen men Söråker U utjämnade. Lina Lundgren gav Matfors ledningen men Söråker U utjämnade.

Söråker U och Matfors fortfarande utan seger efter kvällens inbördes kryss

(2020-08-13)
Nej, det blev ingen vinst för vare sig segerlösa Söråker U eller Matfors den här gången heller.
Men man bjöd på en sevärd fotbollsmatch där hemmalaget kunde kvittera gästernas tidiga ledningsmål.
– Remt spontant känner jag att det här är en match vi borde vunnit, säger Matfors trämare Elisabeth Gradin.


Varken Söråker U eller Matfors hade fått smaka på segerns sötma i år när lagen ställdes mot varandra uppe på Lötas konstgräs denna torsdagskväll.
Det började bäst för gästerna då Alva Bergqvist slog en boll på djupet där Lina Lundgren hann precis före målvakten och rullade in ledningsmålet redan efter sex minuter spel.
Bortaledningen stod sig till timman spelad då Simone Weckenberg kunde utjämna efter en kommunikationsmiss i Matforsförsvaret efter ett skott som så när Matforsmålvakten Linda Bertilsson räddat.
Båda lagen hade därefter sina chanser att avgöra men 1-1 stod sig och inget av lagen fick ta hem någon seger heller denna gång. Men båda elvorna ska ta med sig att man bjöd på en sevärd match och visade att den första vinsten är på gång om man fortsätter så här.

Tränarsnack:
– Remt spontant känner jag att det här är en match vi borde vunnit. Men det var en rolig och spännande match för tjejerna att spela och det bjöds på många målchanser från båda lagen så det var nervkittlande hela vägen in, säger Matfors trämare Elisabeth Gradin.

Bäst på plan:
I Matfors imponerade Linda Bertilsson i sin andra match i karriären mellan stolparna. Överbetyg i övrigt till båda lagens kollektiv.

Söråkers FF U - Matfors IF 1-1
2020-08-13 - 19:00 - Söråkers IP
0-1 Lina Lundgren (6)
1-1 Simone Weckenberg (60)
Domare: Linda Söderberg
Ass. domare: Yasmin Berhane och Tayseer Berhane
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div.