Skadad senast mot Bergsjö. Idag var Zandra Söderqvist-Lind rena väggen mot SFF. Skadad senast mot Bergsjö. Idag var Zandra Söderqvist-Lind rena väggen mot SFF.

Sundsvalls FF brände fem-sex frilägen – föll mot Söråker U och ligger nu jumbo

(2020-08-22)
Matchen:
Det gäller att förvalta sina målchanser.
Det fick Sundsvalls FF erfara när man föll med uddamålet av tre borta mot Söråker U.
Patricia Bergman gav hemmalaget ledningen i mitten av den första halvleken sedan hon tagit emot ett inlägg från höger och mer eller mindre sprungit in med bollen.
Bortalaget fortsatte att bränna lägen vilket straffade sig ytterligare då Emma Häggquist fick ett inspel från höger och satte den i nät. Då var vi framme i mitten av den andra halvleken.
Strax därpå fick SFF "äntligen" hål på  Zandra Söderqvist Lind då Fanny Häggqström hittade rätt med en frispark. 
Gästerna fick en gyllene chans till poäng i minut 89 men mål-Zandra räddade ännu ett friläge och Söåker U lämnade över träsleven till Sundsvalls FF.

Tränarsnack:
– Vi hade stora delar av matchen men sista halvtimmen  fick de ett rejält tryck på oss då vi backade hem när vi blev trötta, säger Söråker U:s tränare Christoffer Johansson.
– Vi brände fem frilägen då vi sköt mitt på målvakten och i den 89:e minuten gjorde vi om samma procedur när vi skulle kvittera deras ledning. Vet inte hur många gånger vi löpte offside idag men det var på tok för många. Men samtidigt var de aggressivare och vann fler viktiga bolldueller, säger sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

Bäst på plan:
I Söråker U ska hela laget ha en eloge för sin insats men med en extra blomma till Wilma Svedberg som slet och vann bollar ute på sin kant.
Alice Krigsman i Sundsvalls FF:s mittförsvar bra igen och i anfallet löpte Fanny Häggberg oavbrutet och skapade chanser.

Söråkers FF U - Sundsvalls FF 2-1
2020-08-22 - 12:00 - Söråkers IP
1-0 Patricia Bergman (24)
2-0 Emma Häggquist (67)
2-1 Fanny Häggström (70)
Domare: Linda Söderberg
Ass. domare: Mohamed Tari och Aman Emhatsion Weldemichael
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 3 Medelpad/Hälsingland