Östavall förlänger med sina tränare David Nordberg och Jordan Binns. På bilden flankerad av klubbens rekryteringsansvarige Roger Pålsson. Foto: Lars-Gunnar Nordlander.

Östavall förlänger med succétränaren David Nordberg: "Något som jag uppskattar"

(2019-11-06)
Efter fjolårets lyckosamma säsong väljer, givetvis, Östavall att förlänga med succétränaren David Nordberg.
– Det betyder att både styrelsen och spelarna varit nöjda med det jobb vi lagt ner tillsammans, säger David Nordberg ödmjukt.


Östavalls IF gjorde sin bästa säsong någonsin i år då man taxade in på en jättefin femteplats, sex poäng från kvalspel till division 2.
Nu har västraklubben gjort klart med succétränaren David Nordberg och hans spelande assistent Jordan Binns för en förlängning.
– Jätteskoj! Det är något som jag uppskattar och det betyder att både styrelsen och spelarna varit nöjda med det jobb vi lagt ner tillsammans, säger David Nordberg ödmjukt.
Klubben hade en målsättning inför säsongen att spela division 3-fotboll även 2020. Något som man också infriade med råge.
– Jag ville inte riktigt tänka så utan såg en större potential i spelartruppen och jobbade mer efter prestation än målsättning. Man kan bli låst och nöjd om man klarar den uppsatta målsättning och att en mätthet kan infinna sig om den infrias tidig, säger David Nordberg.

Östavall har genom åren gjort sig kända för att ha många spelare "från stan" som pendlar de tretton milen några gånger i veckan.
– Men riktigt så är det inte längre. Vi har ett par från Sundsvall och även ett par som bor i Östersund men hela sexton av spelartruppen bor och lever i vår kommun. De som kommer till oss gör det av den anledningen att de trivs och många blir kvar flera säsonger. Se på vår målvakt Mykhailo Barabanov och offensive Yaroslav Voloshyn som spelat med oss i fyra säsonger nu. 
Rekryteringsansvarige Roger Pålsson jobbar för fullt för att få till en slagkraftig spelartrupp även 2020. Klart är att veteranen Pär Malmberg lägger bollskorna på hyllan och frågetecken gäller även för nyttige ytterbacken Mattias Deciker som fått sitt andra barn och tvekar när det gäller en fortsättning.
– Givetvis hoppas vi på att Mattias fortsätter och att vi får behålla årets trupp och kanske krydda den med ett par nya spelare. Klart är att "Jocke" Andersson gör comeback efter fjolårets time-out, säger David Nordberg.