Mykhailo Barabanov är tilllbaka mellan Östavalls stolpar. Mykhailo Barabanov är tilllbaka mellan Östavalls stolpar.

Östavall jagar sina första poäng för säsongen när Svartvik gästar Skogsvallen

(2020-08-07)
I afton startar hösten upp även för våra division 3-lag.
Och två av dem möts i ett oerhört viktigt derby på Skogsvallen där Östavall tar emot Svartvik  där bägge lagen jagar sina första poäng.
– Det kommer att bli en tuff match ikväll och det blir spännande att se var vi står, säger Östavalls tränare David Nordberg.


Det blev en kort vårsäsong för Östavall på grund av Corona. Man hann bara spela två matcher, och det blev förlust i båda. 1-2 mot nykomlingarna Matfors i premiären och 0-3 på Ånge IP mot Älgarna. I genrepet inför hösten föll man mot division 2-laget IFK Östersund med hela 1-10.
– Säsongsinledningen har inte varit det vi har hoppats på men det är ingen vits att gråta över spilld mjölk så vi väljer att titta framåt istället. Vi ser fram emot hösten med tillförsikt, säger tränaren David Nordberg.

Några ändringar i truppen undeer uppehållet?
– "Mischa" (målvakten Mykhailo Barabanov, reds ann) har äntligen kommit så nu har vi ju bra ställt på målvaktssidan. Vi har tappat Haik Danielian till Ånge men i gengäld har vi fått Tobias Engström, en ung, hungrig spelare från Ånge så det känns kul., säger David.

Och ikväll inleder ni alltså hösten med ett derby mot Svartvik
– Det kommer att bli en tuff match ikväll och det blir spännande att se var vi står, säger David Nordberg.

• ST sänder kvällens derby på Skogsvallen live

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 3 Mellersta Norrland