Valet föll på IFK Sundsvall för den rutinerade Pär Malmberg efter 15 år i Östavalls IF. Valet föll på IFK Sundsvall för den rutinerade Pär Malmberg efter 15 år i Östavalls IF.

IFK Sundsvall bygger vidare på rutin – nu är 37-årige Pär Malmberg från Östavall klar

(2019-12-05)
Efter femton år i Östavalls IF tackade Pär Malmberg för sig i västraklubben (scrolla ner på sidan för artikel).
Nu har han kritat på för en ny förening.
Nämligen ex-allsvenska IFK Sundsvall.
– IFK kändes spännande eftersom det alltid varit en klassisk förening, säger den rutinerade 37-åringen om valet.

 

Lokalfotbollen berättade för en knapp månad sedan om Pär Malmberg som efter femton säsonger i Östavalls IF valde att tacka för sig i västraklubben.
Nu har 38-åringen hittat en ny klubb och det är ex-allsvenska IFK Sundsvall som efter uppflyttningen från division 5 fått den rutinerade kantspelarens underskrift.
– Vi bygger vidare på rutin och erfarenhet. Pär är en allsidig spelare med utmärkt fysik, bra blick för spelet och framförallt en stor rutin av spel både i division 3 och 4, säger IFK:s spelande ass. tränare Olle Nordberg.

Så här säger nyförvärvet själv på klubbens hemsida om valet av ny klubbadress:
– Dels känner jag en revanschlust då jag var skadad stor del av den gångna säsongen. Hade redan tidigt i år deklarerat att jag slutar med trean och pendlandet till Östavall. IFK kändes spännande eftersom det alltid varit en klassisk förening. Det kommer kännas som en ära att få dra på sig IFK tröjan. Att kusinen (Jimmy Söderberg) redan spelar i laget är också en positiv grej, vi har inte spelat ihop sedan pojkåren i Ånge så det ska bli kul.

Vad har du för förhoppningar inför året?
– Förhoppningen är att få vara skadefri. Sedan ser jag fram emot att ha fantastiskt roligt på och utanför planen. Fått en bra känsla för laget när jag testat. Sedan vore det även kul om vi kunde överraska sportsligt med såklart.

Har du något smeknamn?
– Nää, Gullriksson i Östavall försökte kalla mig "Mallis" men det fäste aldrig riktigt.
– Om Pär får något smeknamn av IFK-publiken nästa år återstår att se. Klart är i alla fall att föreningen är mycket glada över att denna 38-åriga atlet valt spel för oss 2020, säger Olle Nordberg

Några fler nyförvärv på ingång, Olle?
– Nej, men det är en hel del som är och testar med oss i nuläget så kommer nog dyka upp några fler namn klara innan årsskiftet. 

Några spelarförluster?
– Förluster hittills är ju våra studenter. Martin Eriksson och Oscar Ågren som lämnar på grund av praktik på andra orter. De utbildar sig till journalister, avslutar Olle Nordberg.