Östavall har gjort klart med 22-årige britten Dory Yates från IFK Mora men som även har ett förflutet i Ytterhogdals IK dit han kom från Portsmouth U18. Foto: Portsmouth FC.

Östavallstränaren inför seriestarten: "Vill inte byta bort min spelartrupp mot någon annan"

Östavall inleder seriespelet nu på söndag med ett derby mot nukomlingarna Matfors IF på Thulevallen.
Lagom till den har man gjort klart med brittiske mittfältaren Dory Yates från IFK Mora och lånat rutinerade målvakten Patrik Kvarnlöf från Offerdals IF.

– Jag vill inte byta bort min spelartrupp mot någon annan i serien, säger Östavallstränaren David Nordberg.

På söndag är det kick-off för Östavalls IF då man tar sig an nykomlingarna Matfors på Thulevallen.
Lagom till seriestarten har västralaget värvat IFK Moras britt Dory Yates. 22-åringen har även ett förflutet i Ytterhogdals IK och före det i Portsmouth U18.
– En typisk engelsk spelare,bollvinnare och bra passningsspelare med riktigt bra karaktär. Är användbar på de flesta positionerna men är nog bäst som central mittfältare, säger tränaren David Nordberg.
I väntan på Migrationsverkets svar gällande Mykheilo Barabanov arbetstillstånd har ÖIF lånat in rutinerade Offerdalsmålvakten Patrik Kvarnlöf som ersättare mellan stolparna. Kvarnlöf har division1-rutin från spel i Östersund.
– Offerdal börjar inte sin serie förrän efter sommaren så vi hade möjlighet att låna in honom tills "Mischa" är tillbaka hos oss. Viktigt då Manne Vallström haft skadebekymmer i vår, säger David Nordberg.
Anton Hyrbrink från Svegs IK är också ett nytillskott men annars är det spelare som tidigare lirat i grönt som återvänder.

På förlustsidan sticker Yaroslav Volyshin ut. De nya arbetsreglerna inom EU gör att det blir mycket besvärligare och dyrare att anlita spelare utanför unionen. Därför lade ÖIF sina resurser på att försöka behålla sin eminente målvakt Mykheilo Barabanov. Något som också lyckades även om det inte ser ut som att han blir spelklar före sommaruppehållet. 
– Hade vi spelat i fyran hade det inte varit några problem men tydligen är vi "proffs" i division 3 och då är det helt andra regler som gäller, säger David Nordberg.

Östavall gör i år sin fjärde säsong på raken i trean och ifjol taxade man in på en femteplats efter en fin höst. Klubbens bästa placering i historien.
Vad har då Östavall för målsättning i år?
– Den är att vi utvecklas ytterligare som lag och gör bra prestationer så får vi se hur långt det räcker. Det blir garanterat en jämn och spännande serie där allt ska avgöras på blott elva matcher, säger David Nordberg.
David fortsätter:
– Vi har tränat bra under hela Coronan och jag vill inte byta bort min spelartrupp mot någon annan i serien utan är verkligen trygg med de spelare jag har till förfogande.
Ett par aber är att Joakim Andersson och Albin Karlsson är skadade och kommer i bästa fall tillbaka efter sommaruppehållet.

Nyförvärv, spelarförluster med mera Östavalls IF 2020
Tränare: David Nordberg (2:a säsongen).
Målvaktstränare: Tony Eklund
Lagledare: Sten-Ingvar Fredlund
Fystränare/massör: Valeri Visilitskij
Materialförvaltare: Börje Sjöbom, Pierre Fredlund och Tomas Östman.
Nyförvärv: Dory Yates (IFK Mora), Manne Vallström, mv (Sund IF),  Patrik Kvarnlöf (Offerdals IF, lån), Anton Hybrink (Svegs IK), Alexander Sjödin (Ånge IF) och Andreas Lindqvist (Ljunga IF).
Förluster: Ebi Tajik (Edsbyns IF), Pär Malmberg (IFK Sundsvall), 
Abozar Yaghobi (Torpshammars IF), Yaroslav Voloshyn (ny klubb ej klar) och Mattias Decker (slutar).

• Så har Medelpadslagen i trean värvat inför årets säsong.
• Utförliga fakta om samtliga om Östavalls motståndare i div. 3 Mellersta Norrland.

Tillbaka till nyheter div. 3 Mellersta Norrland