Östavalls succéduo fortsätter träna Östavalls IF. Jordan Binns (spelande ass. tränare) och David Nordberg (huvudtränare) flankeras på bilden av klubbens ordförande Roger Pålsson. Foto: : Lars-gunnar Nordlander

David Nordberg och Jordan Binns förlänger med Östavall – går in på sin tredje säsong

(2020-11-04)
David Nordberg och Jordan Binns fortsätter som tränarduo i Östavall.
Det blev helt klart under gårdagen.

– Ville inte avsluta utan ha gjort en sommar på Skogsvallen inför alla våra fans på plats. Det blev ju lite si och så under Coronan, säger huvudtränaren David.

Ett glädjebesked till alla Östavalls supportrar – succéduo fortsätter träna bygdens stolthet. David Nordberg och Jorgan Binns kör en tredje säsong. Duon var också klubbens förstaval.
Men det var ingen självklarhet för huvudtränaren david Nordberg.
– Det var en jobbig säsong ifjol, inte minst emotionellt, och en tuff höst så jag behövde en hel del betänketid att känna av läget innan jag bestämde mig fullt ut.
David syftar på Coronaeländet, nedflyttningsstriden och ett par andra faktorer som jag lovat att inte nämna här.
– Fotbollsmässigt blev det en konstig säsong men under de sista tre höstmatcherna visade vi att vi hör hemma i trean och verkligen visade det jag visste fanns i oss. Vi inte bara vann de matcherna utan mer eller mindre körde över motståndarna och det var inte heller några dåliga lag vi mötte.

Att Jordan Binns valde att fortsätta som spelande ass. tränare gjorde även det Davids val enklare.
–Ja, det var en avgörande faktor. Vi har synkat bra och har samma synsätt på fotboll och dessutom är han en fantastisk mittback och pådrivare ute på planen. Majoriteten av grabbarna vill också att jag skulle fortsätta vilket känns upplyftande. Ett tecken på att man gjort någonting bra.
David fortsätter:
– Ville inte heller avsluta utan ha gjort en sommar på Skogsvallen inför alla våra fans på plats. Det blev ju lite si och så under Coronan. Dessutom ser vi ut att få behålla största delen av truppen och förhoppningsvis stärka den ytterligare.

2021 har vi, precis som för två år sedan, hela fem division 3-lag i distriktet. Dock ser det ut som att bara tre av dem får plats i den mellersta Norrlandstrean medan två lag får spela i division 3 Södra Norrland. Troligen blir det nykomlingarna Sund och Lucksta som "förvisas" söderut om inte något eller några av Matfors, Östavall och Svartvik väljer att byta serie. Det betyder också att det inte blir något El Fantastico (derbyt mellan Matfors och Lucksta) nästa år heller vilket givetvis är trist.
– Derbymatcherna ger ju alltid en extra krydda men serieindelningen blir som den bli och bara att acceptera. Västerut har vi nu bara Järpen och istället blir det fler resor till Ö-vikstrakten då Björna och KB 65 tog steget upp i trean, säger David Nordberg.

Rubrik

(2020-08-)
Ingress

Text kommer

Tränarsnack:Bäst på plan:
-

Match
Domare:
Publik:
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad