Matfors Robin Bergman tog hem den prestigefyllda skytteligatiteln med sina tolv mål efter en av dagens fullträffar mot Älgarna. På bilden nickar han emellertid in ett av målen i mötet med Kramfors-Alliansen i en tidigare match. Foto; Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Nyttige Jimmy Holmgren lämnar nu Matfors och flyttar hem till Övik. Och han gjorde det efter en seger! Nyttige Jimmy Holmgren lämnar nu Matfors och flyttar hem till Övik. Och han gjorde det efter en seger!

Robin Bergman tog hem skytteligan! Målade även i Brukets Blås avslutande segermatch mot Älgarna

(2020-10-04)
Matchen:
Matfors och Älgarna bjöd på en målrik och svängig serieavslutning på Thulevallen där Brukets Blå till syvene och sist tog hem hela potten.
Dessutom fixade Robin Bergman skytteligasegern i division 3 Mellersta Norrland!
Det var annars gästande Älgarna som först spräckte nollan då Rasmus Augustsson gjorde 0-1.
Innan klockan tickat upp till kvarten utjämnade Alex Berggren, som efter lång rehablitering efter en knäskada gjorde sin första match i A-laget från start på ett drygt år.
Robin Bergman gjorde därefter det mål som betydde att han tog hem årets skytteliga. Hans 2-1-mål var liktydigt med hans tolfte fullträff.

När sedan Filip Andersson Roos ökade på till 3-1 precis innan halvtid var det många som redan räknade in tre hemmapoäng.
Men trots jaktsäsong vägrade Älgarna att låta sig skjutas och med två mål första tio minuterna i andra var man ikapp i målprotokollet.
Med tolv minuter kvar kopierade Jonas Richnau Ersson sitt avgörande kvalmål från ifjol vid den här tidpunkten. Skillnaden var att den här frisparken från långt håll satte i det andra krysset!
Medan Älgarna undrade vad som träffat dem passade Oliver Spjut på att nicka fram Sebastian Koivisto Persson till 5-3.
Matfors kunde därmed säkra ännu en seger denna succéfyllda återkomst till division 3-fotbollen.
Någon kvalplats till division 2 blev det inte trots vinsten då Järpen, även de nykomlingar, gjorde 6-0 borta mot superjumbon Teg och lade beslag på andraplatsen.

Tränarsnack:
– Vi hade som gameplan att hota deras vänsterflank. Något som jag tycker vi lyckades bra med, fram till vi gör 3-1. Det var starkt att studsa tillbaka sedan de hämtat in vår 3-1-ledning och ta hem matchen. Lite surt att inte få avsluta säsongen med kval i år igen men jag är mycket nöjd med hur grabbarna tacklat den här säsongen och en tredjeplats är mycket bra. Inte minst efter hur våra nyförvärv kommit in och höjt vår slagstyrka både på och utanför planen, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Bäst på plan:
Hela laget ska ha en eloge för sin insats och lite extra plus till Alex Berggren, som nu åter var tillbaka i startelvan efter ett års skaderehabilitering, och nyttige anfallaren Jimmy Holmgren, som gjorde sin sista kamp i Brukets Blå innan återflytten till Övik.

Matfors IF- IF Älgarna Härnösand 5-3
2020-10-04 - 14:00 - Thulevallen
0-1 Rasmus Augustsson (9)
1-1 Alex Berggren (14)
2-1 Robin Bergman (25)
3- 1 Filip Andersson Roos (45)
3-2 Rasmus Augustsson (51)
3-3 Phaniel Kakopande (54)
4-3 Jonas Richnau (78)
5-3 Sebastian Koivisto Persson (80)
Utvisning Älgarna: Emil Forsgren (84)
Domare: Jonas Hägglund
Ass. omare: Rani Amir och Oscar Moss
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Tillbaka till nyheter div. 3 Mellersta Norrland