Andrés Escobar valde Matfors. Andrés Escobar valde Matfors.

Valde först att stanna kvar i Timrå – men väljer nu Matfors efter att laget dragit sig ur tvåan


(2020-02-19)
När IFK Timrå tvingades dra sig ur division 2 Norrland och börja om i Medelpadssexan valde även Andrés Escobar att lämna.
Och det för nykomlingarna i trean, Matfors IF.
– M
in rådgivare var väldigt på för Matfors och tror verkligen att det kan bli en imponerande säsong, säger den unge försvarsspelaren
läs mer

När spelarflykten var som värst i IFK Timrå valde unge Andrés Escobar att vara kvar trots anbud från både Stöde IF och Matfors IF.
Men när Timrå tvingades dra sig ur spel i tvåan och begära sig ner i Medelpadssexan lämnade även Andrés. Och tog steget över till Matfors som han tidigare provtränat med.
– Jag tycker såklart att det som hände i Timrå är supertråkigt, dom hade en plan för framtiden som kändes jätte lovande och Hasse (Lundberg), framförallt, gjorde allt han kunde för att hålla kvar klubben.
Escobar fortsätter:
– Men det fanns en risk när jag signerade kontraktet och fick ta smällen tyvärr. Men jag önskar det bästa för Timrå inför framtiden. Tror att dom kan komma tillbaka starkare!

Varför föll valet på Matfors?
– Har haft kontakt med Andreas (Jonsson, tränare) sedan cirkusen med Timrå började. Såklart är ambitionen att spela så högt upp som möjligt. Men som förening så har verkligen Matfors överraskat, dom sköter allt riktigt bra med en bred trupp också. Har pratat med flera spelare i andra föreningar samt tränare som har talat gott om Matfors, min rådgivare var väldigt på för Matfors och tror verkligen att det kan bli en imponerande säsong. Kände att spel med Matfors i år kommer vara en stor del till en bra utveckling framöver.

Det blev inte så mycket speltid ifjol sedan du lämnade Kuben för division 2-fotboll?
– Ja, det blev ont om speltid i Timrå förra året, något jag vill ändra på inför den här säsongen. Det jag har tagit med mig från Perugia i Italien och Timrå vill jag ta med mig in på Thulevallen. Vill hjälpa laget med komma såg högt upp  i tabellen som möjligt och visa lokalt vad Andrés Escobar går för! 

Så här säger då MIF-tränaren Andreas Jonsson om sin nye adept:
– Han tränade några gånger med oss men valde att bli kvar i IFK Timrå men när de drogs sig ur tvåan valde han oss. Det känns kul att Andrés efter ungdomsspel i Italien och IFK Timrå i tvåan förra säsongen nu väljer att fortsätta sin utveckling i "Brukets Blå". Jag ser fram emot att få arbeta med honom, han är en spelare med bra inställning och attityd, dock något oslipad ännu, och kan användas både centralt och på en kant i backlinjen.

Läs även:
• Sista puzzelbitarna i Matfors lagbygge inför comebacken i trean på plats
• Före detta ungdomsproffs i Italien blir kvar i Timrå: "Visat sin framtidsplan"

Till Silly season

Tillbaka till div 3 Mellersta Norrland