Matfors tränare Andreas Jonsson hoppas och tror på en bra höst. Matfors tränare Andreas Jonsson hoppas och tror på en bra höst.

Matfors sparkar igång höstspelet med nykomlings-möte på Thulevallen

(2020-08-08)
Matfors vann sin enda spelade match under vårsäsongen, 2-1 mot Östavall tack vare matchens sista spark.
Idag inleder man hösten med ett nykomlingsmöte på Thulevallen mot Teg.
– Vi möter ett Teg som garanterat är hungriga på att ta sina första poäng för säsongen så magkänslan är att det kommer bli en tight fight, säger Matforstränaren Andreas Jonsson.


I går kväll kryssade Östavall och Svartvik på Skogsvallen när division 3 Mellersta Norrland startade upp hösten.
I eftermiddag är det Matfors att kicka igång hösten i högsommarvärmen då man tar emot Umeålaget Tegs SK.
Det blev en kort och intensiv vårsäsong för Brukets Blå med en enda match då man slog tillbaka Östavall i premiären tack vare ett sent segermål.
Man skulle sedan även mött Svartvik men den fick skjutas upp på grund av misstänkt coronasmitta i MIF-truppen.

Så frågan är berättigad. Hur är läget i truppen?
– Vi hade ingen smitta i truppen visade sig, tack och lov, men man kan aldrig vara nog försiktig i dessa tider, säger tränaren Andreas Jonsson.

Om vi ser rent sportsligt då?
– Läget är stabilt. Vi hade en tuff föregående vecka med fyra matcher där vi är nöjd med utfallet i samtliga, bland annat blev det seger mot division 2-laget Stöde. Därför har vi haft en lite lugnare träningsvecka med mycket återhämtning och fokus på detaljer som kan bli viktiga mot Teg.

Några ändringar i spelartruppen under uppehållet?
– Inga ändringar i truppen än så länge, men två försvinner i slutet av augusti på grund av studier.

Inga störande skador?
– Skadeläget ser helt okej ut, Jonas Richnau-Ersson börjar bli redo samtidigt som Oliver Spjut har nya problem med ryggen. Även Oscar Åman står över lördagens match, mest som en försiktighetsåtgärd.

Nöjd med säsongen så här långt?
– Ja nu har vi bara hunnit spelat en seriematch men den är vi nöjd med och jag hoppas vi kan fortsätta ta trepoängare. Jobbar vi lika hårt för varandra som vi gjort senaste två åren så har vi goda chanser. DM har vi i och för sig också spelat och där torskade vi med 2-0 mot Svartvik. Vi är nöjd med insatsen där och eftersom DM inte gäller något i år, förutom äran, så var det bra att vi åkte ut så vi kan lägga fullt fokus på att säkra nytt kontrakt i trean.

Teg är även de nykomlingar precis som er men har inlett serien med två förluster. Vad säger du inför dagens match?
– Vi möter ett Teg som garanterat är hungriga på att ta sina första poäng för säsongen så magkänslan är att det kommer bli en tight fight. Men vi är stark hemma på Thule och vi har relativt bra koll på Teg så jag hoppas och tror att vi kan inkassera en ny trea, avslutar Matforstränaren Andreas Jonsson.

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 3 Mellersta Norrland