Andreas Jonsson har gjort klart för sin andra säsong som huvud-tränare för Matfors IF. Andreas Jonsson har gjort klart för sin andra säsong som huvud-tränare för Matfors IF.

Succéduon Jonsson & Bergman fortsätter som tränare för Matfors: "Svårt att slita sig"

(2020-11-07)
Matfors gjorde en succécomeback i trean ifjol och slogs hela vägen om sämst en kvalplats till division2.
Nu förlänger tränarduon Andreas Jonsson och hans assisterande Robin Bergman, spelande och seriens skyttekung, med klubben minst ett år till.

– Det är svårt att slita sig, säger Andreas Jonsson med ett leende.

Efter Matfors fina comebacksäsong i division 3, där man hela den korta säsongen slogs om att nå division 2, förlänger nu huvudtränaren Andreas Jonsson samtidigt som Robin Bergman fortsätter som spelande assisterande tränare med rätt att näta.
– Det är svårt att slita sig, säger succétränaren Jonsson som nu går in på sin andra säsong som huvudtränare i MIF men som tidigare gjort flera år som assisterande och ansvarig för andralaget.
Klubben jobbar även på att hitta en resurs som ska komplettera Andreas vid sidan av planen.
– Ja, så är det. Vi har ett intressant namn som vi hoppas mycket på. Är väl 50/50 där känns det som, säger Jonsson.

Hur är då läget i truppen så här i början av november?
– Vi tappar Wille Johansson och Lukas Gillström som studerar på annan ort. Anfallarna Jimmy Holmgren, flyttat "hem" till Övik, och Gustav Salmonsson, vill söka sig vidare till en annan klubb, är också två avbräck.
Andreas Jonsson fortsätter:
– Utöver ovanstående har vi förlängt med samtliga från fjolåret vilket känns jättebra. Nu får vi jobba vidare med samma stomme vilket är viktigt. Så i dagsläget ligger vi bra till med en trupp på 22 spelare.

Inga nytillskott ännu?
– Vi sitter lugnt i båten. Givetvis kommer vi förstärka. Men precis som senaste säsongerna så kommer vi vara jäkligt noga i våran rekrytering av spelare. Vi värdesätter högt hur man är som människa och hur man passar in i gruppen. Sedan krävs det ju givetvis att man kan bidra fotbollsmässigt också såklart, avslutar Matfors huvudtränare Andreas Jonsson.

• Sluttabell, resultat & matchfakta 2020

Tillbaka till nyheter div. 3 Mellersta Norrland