Faress Mohammed satte 2-0-målet efter en läcker tvåfotare och ett perfekt skott, Faress Mohammed satte 2-0-målet efter en läcker tvåfotare och ett perfekt skott,

Svartvik räddade nytt kontrakt i sista matchen: "Vår spelmässigt bästa"

(2020-10-04)
Matchen:
Svartvik hade kniven på strupen inför avslutningsmatchen.
Allt annat än vinst och tre poäng mot Delsbo i Nordichallen (dit matchen flyttats från Hemmanet) skulle betyda ett ovisst kval mot tre division 4-lag för att försöka hänga kvar.
Men det gick vägen efter två mål inom loppet av några minuter kring halvtimman spelad.
Först fick Zakaria Bel Mekki en öppnamde passning från Cevin Dotson, tog med sig bollen i farten och satte den mellan den första stolpen och målvakten.
Därefter drev Faress Mohammed bollen mot en motståndare, gjorde bort honom med en tvåfotare innan han kallt chippade in bollen till 2-0.

Svartvik låg sedan närmare ett tredje mål än en reducering från Delsbo, undantaget en bra chans med tio minuter kvar.
Tack vare segern blir det spel i division 3 även nästa år för "Blackbay" och istället lämnade man över kvarplatsen till dagens motståndare.

Tränarsnack:
– Vår spelmässigt bästa match för säsongen när det betydde som mest. Vi kontrollerade matchen tack vare högt bolltempo och bra passningsspel och visade att vi hör hemma i trean, säger tränaren Ahmad Khreis nöjt.