Israel Kalenga är ny in i Svartviks trupp efter spel i Timrå och Sund. Israel Kalenga är ny in i Svartviks trupp efter spel i Timrå och Sund.

Svartvik jagar sina första poäng för säsongen när man gästar Skogsvallen

(2020-08-07)
I afton startar hösten upp även för våra division 3-lag.
Och två av dem möts i ett oerhört viktigt derby på Skogsvallen där Östavall tar emot Svartvik och bägge lagen jagar sina första poäng.
– Hårt jobb och tålamod plus att få bukt med deras fasta situationer sant att gicetvis sätta våra målchanser är nyckel till seger, säger Svartviks assisterande tränare Tobias Ivarsson.


Precis som Östavall jagar Svartvik säsongens första poäng då man gästar Skogsvallen. Men till skillnad mot västralaget har Svartvik bara lirat en match, uddamålsförlust borta mot Iggesund. Mötet med Matfors i omgång 2 blev uppskjuten på grund av misstänkt coronasmitta hos Brukets Blå.

Hur är då läget i "Blackbay" inför omstarten?
– Det känns bara bra. Vi har mycket folk på träningarna. Vi har även spelat två träningsmatcher, förlust mot Kuben och vinst mot Matfors. I den senare matchen visade vi bra iställning och spel och det är något som vi tagit med oss till den här veckans träning, säger Svartviks assisterande tränare Tobias Ivarsson.
Tobias fortsätter:
– Kan vi behålla intensiteten och att vi fortsätter ha mycket folk på träningarna ser vi an hösten med tillförsikt.

Några ändringar i truppen under sommaren?
– Vi har fått in försvarsspelaren Israel Kalenga som har spelat i Timrå och Sund plus att målvakten Henoc Ekanga är hemma från Umeå. Vi har tappat Anton Bylin som flyttat till Stockholm, säger Tobias Ivarsson.

Vad krävs för seger i kvällens derby mot Östavall?
– Hårt jobb och tålamod plus att få bukt med deras fasta situationer sant att gicetvis sätta våra målchanser är nyckel till seger. Det finns ett bra "go" i vårt lag så jag är optimistisk, säger Svartviks assisterande tränare Tobias Ivarsson.

Matfors inleder hösten först i morgon med hemmamatch mot jumbon Teg från Umeå. Mer om deras omstart under lördagen.

• ST sänder kvällens derby på Skogsvallen live

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 3 Mellersta Norrland​​​​​​​