Ahmad Khreis tar steget från assisterande till huvudtränare i Svartvik Ahmad Khreis tar steget från assisterande till huvudtränare i Svartvik

Tränarklart i Svartvik  – Ahmad Khreis ersätter "Jocke" Sjödin 


(2019-12-08)
Svartvik har löst sin tränarjakt efter "Jocke" Sjödin internt.

Det blir Ahmad Khreis som steppar upp från spelande assisterande till huvudtränare.
– Känns fantastiskt kul att få prova på och inspirerande att Svartvik vågar satsa på en ganska oerfaren 30-åring som huvudtränare, säger Ahmad Khreis.


Svartviks IF har gjort klart med en ny tränare efter avgående "Jocke" Sjödin.
Det blir Ahmad Khreis som steppar upp från sin assisterande roll till huvudansvarig.
– Känns fantastiskt kul att få prova på och inspirerande att Svartvik vågar satsa på en ganska oerfaren 30-åring som huvudtränare, säger Ahmad Khreis.
Om Khreis kommer att fungera som spelande eller enbart tränare är ännu oklart.
– Klubben jobbar för fullt på att hitta en bra assisterande och förhoppningen är att denne ska kunna coacha laget på matcherna om jag spelar. Men som det ser ut nu är jag i första hand tränare och i andra hand spelare, säger Khreis.

Ahmad Khreis var assisterande tränare till Joakim "Jocle" Sjödin den gångna säsongen.
– Jag och "Jocke" har i stort sett samma fotbollsfilosofi och jag har lärt mig mycket av honom under året. Men givetvis kommer jag att hitta min nisch för att förbättra laget ytterligare, säger den nye Blackbay-tränaren.

På spelarsidan har Svartvik tappat samtliga tre målvakter! Marcus Krutzén valde division 3-nykomlingarna Matfors IF medan Henoc Ekanga och Alexander Panayioti flyttat från stan för studier på annan ort.
– Men vi har fått in unge lovande "Wille" Stenman från GIF Sundsvall U19 och jobbar på ytterligare en målvakt, säger Khreis.
I övrigt återvänder Ted Åkerlund till Essviks AIF. Försvararen skadade sig under försäsongen och är ännu inte riktigt återställd.
När det gäller den lille mittfältaren Sani Tahir jagas han av de lokala division 2-klubbarna IFK Timrå och Stöde IF plus ett par andra intressenter.
– Sani är en fantastisk fotbollsspelare som egentligen är för bra för division 3 men vi jobbar hårt för att få behålla honom. Och den övriga truppen givetvis. Det är högsta prioritet även om vi tittar på förstärkningar utifrån, säger Khreis.

Ett nyförvärv är redan klart och det är målfarlige Christoffer Nerkman som väljer att komma tillbaka till Svartvik efter en sejour i Sund IF.
– En otroligt duktig fotbollsspelare som fortfarande har mycket ogjort på en fotbollsplan och vi är mycket glada att han är tillbaka hos oss, säger Khreis.
Det har länge varit tyst om Svartvik efter säsongsslutet men nu börjar det röra sig även uppe på Hemmanet. Får Khreis & Ciompany ordning på styrkorna där alla drar åt samma håll, får behålla stommen och krydda med ett par fin nyförvärv kan det bli ett spännande 2020.