Daniel Wallsten satte ett tidigt ledningsmål för Östavall borta mot Teg. Daniel Wallsten satte ett tidigt ledningsmål för Östavall borta mot Teg.

Första segern i hamn för Östavall – 3-0 efter bra försvarsspel borta mot Teg

(2020-08-15)
Teg hade mest boll men hade svårt att penetrera ett solitt Östavallsförsvar.
Då var västralaget vassare och tog tillvara sina chanser så när på en straffmiss och kunde ta årets första seger i trean.
– Vi vinner fullständigt rättvist, säger Östavalls tränare David Nordberg.


Östavall kom till Tegstunet med en nolla i vinstkolumnen men fick en perfekt start på matchen då Anton Hybrink lirade snett inåt bakåt till Daniel Wallsten som mötte med en behärskad bredsida och 0-1 redan i den sjätte minuten.
Teg repade mod och hade det mesta av bollinnehavet men hade svårt att ta sig förbi ett stabilt Östavallsförsvar. Då kändes gästerna betydligt farligare när man ställde om.

Rersultatet stod sig till kvarten kvar då Elias Wennerberg hittade in med ett inlägg till Andreas Lindqvist som snyggt nickade in 0-2.
Tegmålvakten Daniel Etminan gjorde sedan en jätteräddning nere vid sin stolprot på Andreas Lindqvist hårda och välplacerade straff.
Men "Linkan" skulle få sin "revansch" på Etminan då han på stopptid slog in returen sedan den duktige Tegkeepern precis räddat ett friläge.

Östavall klättrade i och med vinsten upp till plats sju i tabellen medan Teg behåller träsleven utan några inspelade poäng på sina fyra spelade matcher. En tung start för nykomlingarna onekligen.

Tränarsnack:
– Efter vårt tidiga ledningsmål blev vi lite tvåa på bollen och de kunde spela runt men deras unga spelare hade inte rätta trycket och tyngde i offensiven så vi kunde hålla dem borta från farliga chanser. Vi vinner fullständigt rättvist, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
Ytterbacken Joakim Andersson spelade sin första match på över ett år och skötte sig mycket bra. Fina takter visade även den inhoppande vänsterbacken Jonas Axelsson men på det hela taget uppträdde hela Östavall stabilt.

Tegs SK - Östavalls IF 0-3
2020-08-15 - 14:00 - Tegstunets IP
0- 1 Daniel Wallsten (6)
0-2 Andreas Lindqvist (74)
0-3 Andreas Lindqvist (90+4)
Domare:
Publik: 27
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div.  3 Mellersta Norrland