Jocke Sjödin är tillbaka uppe på Hemmanet och ska försöka coacha fram Svartvik till nya framgångar 2021. Foto: Svartviks IF.

Tränarklart även i Svartvik – Jocke Sjödin återvänder: "Suget har varit stort"

(2020-12-21)
Det blir ett känt ansikte som tar över Svartvik efter Ahmad Khreis.
Joakim "Jocke" Sjödin återvänder nämligen till Hemmanet.
– 
Suget och saknaden efter fotbollen har varit stor, säger 38-åringen.

Svartvik har gjort klart med en ny tränare efter Ahmad Khreis.
Och det blir Joakim "Jocke" Sjödin som återvänder till Hemmanet efter bara ett års frånvaro och eget lir i grannklubben Stockvik.
– Suget och saknaden efter fotbollen har varit stor även om den gångna säsongen blev konstig på grund av pandemin, säger Jocke och fortsätter: 
– Vi är fortfarande mitt uppe i pandemin så vi får helt enkelt följa dom råd som gäller och hålla oss till dem. Förhoppningsvis kan vi återgå till det mer normala om några månader och då ska det bli kul att återigen coacha laget i mitt hjärta Svartvik igen.

Varför blev det Svartvik igen när du återfått suget?
– När Svartvik ringde så dök det samtidigt upp en legend i mitt huvud och då gick det givetvis inte att tacka nej utan detta gör jag även för den nyss bortgångna Svartviks legendaren Lennart Glantz. Har även fått fina indikationer från spelare i truppen och det är en bra stomme i laget som lämnat klartecken för spel vilket glädjer mig.

Vad tror du om den kommande säsongen?
– Den kommer att bli otroligt spännande med många derbyn då alla lag från Medelpad hamnade i samma serie. Jag hoppas och tror att vi kan få ihop ett riktigt slagkraftigt lag och se till så att vi blir att räkna med säsongen som kommer.

Svartviks manager Leif Wiklund är nöjd med att få tillbaka sin gamle tränare,
– Känns bra att vi kan knyta till oss Jocke. Vi vet vad han kan och han är en duktig tränare.

Hur ser det ut i övrigt i ledarstaben och spelartruppen?
– Det som är klart runt ledarstaben är i dagsläget att jag och Anders Ellqvist fortsätter. Inget nytt på spelarfronten, varken på nyförvärv eller förluster så här långt.

• Läs även om nyheten på Svartviks Instagram

Tillbaka till Nyheter, div. 3 Mellersta Norrland 2020