Östavall har inför den stundande säsongen senast förlängt med. övre raden fr v. Christoffer Strandin,Magnus Rimeslåtten, André Rydén och Alexander Sjödin, och undre raden fr v. Jesper Gulliksson, Elias Wennerberg, Adam Norling samt materialförvaltaren Börje Sjögren.

Vad händer i Östavall gällande nyförvärv, spelarförluster och förlängning av fjolårets trupp?

(2021-02-03)
Precis som hos våra övriga fyra division 3-klubbar jobbar Östavall hårt med att puzzla ihop en stark spelartrupp inför årets säsong.
Lokalfotbollen har kollat hur läget är i västraklubben i dagsläget.
– Tycker det ser riktigt bra ut med tanke på coronatider, säger klubbens starke man och lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Snön täcker Skogsvallen men i Östavall jobbas det för fullt med att få ihop en slagkraftig trupp även 2021. Enda nyförvärvet så här långt är 37-årige försvarsspelaren Pär Malmberg som återvänder från IFK Sundsvall. 
Däremot håller man för fullt på att förlänga med fjolårstruppen som avslutade serien så galant och undvekt både nedflyttning och negativt kvalspel.
Föreningen presenterar de spelare man gjort klart med en och en på sin instagramsida men vi kommer även att lägga ut den informationen här på Lokalfotbollen för er följare.

Christoffer Strandin:
Den tekniske kantspelaren Christoffer Strandin fortsätter hos de grönvita kommande säsong. Det blir Christoffers sjätte säsong i föreningen. Fotboll och studier på distans är ett beslut som tagits.
– Fantastiskt bra. Nu får vi hoppas att "Chille" tar nästa steg i utvecklingen. Hans fysiska status är i topp och tekniken finns ju så 2021 blir spännande, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.

Magnus Rimeslåtten:
Backgiganten Magnus Rimeslåtten har glädjande fått ihop livspusslet och bestämt sig för två nya år i Östavall.
– Med Magnus i laget så faller en viktig pusselbit på plats, vi får en stabil och säker mittback som alltid är på rätt plats och en omtyckt glädjespridare i omklädningsrummet, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.

André Rydén:
Evighetsmaskinen och den otroligt viktiga kuggen på innermittfältet fortsätter en säsong till. Vi är väldigt glada för det och ser fram emot Andrés tredje säsong i det grönvita stället.
– André har lämnat klartecken för 2021, tredje säsongen på Skogsvallen. Vi får en vältränad och hårt jobbande mittfältare som förmodligen löper mest av alla i vårt lag. Stark bollvinnare och en pådrivare som är omtyckt av alla i vårt lag,  säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.

Alexander Sjödin:
Klart är att Alex kör en säsong till med det gröna laget,
- Alex är en smart spelare som sällan slarvar i passningsspelet. Tror aldrig hans fysiska status har varit så bra som nu, kommer att göra en bra säsong för oss,  säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.
Klubben passade även på att ställa några frågor till Alex på sin instagramsida i samband med kontraktsförlängandet.

Jesper Gulliksson:
Jesper är alltid en stor utmaning för såväl motståndarlagen som kameramännen. Varför det, undrar ni? Killen står aldrig still! Han har en lungkapacitet som självaste Pavel Nedved hade blivit avundsjuk på och han har en förmåga att lyckas elda igång laget om ÖIF hamnar i dippar i matcherna.
– Jesper Gulliksson är en spelare som alltid sätter laget främst och har en arbetsmoral som få. Han är en mycket viktig spelare i lagbygget inför  2021, säger säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.

Joakim Andersson:
Joakim är en spelare som snart har uppnått legendstatus i Östavall. Han har i otaliga år rest mellan Bräcke och vackra Skogsvallen för att dra sitt strå till stacken, och oavsett om han har spelat som striker eller vänsterback så är det sällan han åker från en match utan ett MVG. Ingen position är omöjlig för Jocke, vi vågar till och med tro att han hade varit omutbar som målvakt.
– Jocke har spelat i Östavall sedan 2012 och alltid presterat på en bra nivå. Tyvärr skadedrabbad de två senaste säsongerna. Han kör nu rehab och förbereder sej inför 2021. # 21 är respekterad av alla, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.

Elias Wennerberg & Adam Norling::
"Snigeln" är ett ständigt hot från kanten medan Adam är en outtröttlig och duellstark försvarare.
– Två ordningssamma killar som alltid tränar och har riktigt hög arbetsmoral. Det här är fantastiskt! Det är spelare som Elias och Adam som visar vilken typ av klubb vi är och vill vara. Lokala grabbar och bra fotbollsspelare, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.
Klicka här för att läsa om vad duon tycker och tänker om varandra.

Börje Sjögren:
Den populäre materialförvaltaren fortsätter hela vägen fram tills 2025 vilket betyder att allt kring laget kommer fortsätta att vara i toppskick även i fortsättningen ett bra tag framöver.

Dory Yates är enda tappet så här långt då han väljer en återkomst till Ytterhogdals IK i tvåan.

Läs även:
• Petter Thelin fortsätter i Östavall: "En riktigt vass avslutare"
• Barabanov klar för sin sjätte raka säsong mellan Östavalls stolpar: "Fantastiskt roligt".
• David Nordberg och Jordan Binns förlänger med Östavall – går in på sin tredje säsong.

Tillbaka till nyheter div. 3 Mellersta Norrland 2021