Per Nyman gjorde ett av målen när Sund tog hem derbyt på Släda IP med 2-0 mot alnö. Arkivfoto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Sund tog ett rejält kliv närmare seriesegern efter derbyvinsten över Alnö: "Gedigen insats"

(2020-09-19)
Matchen:
Det blev bortaseger med 0-2 i Alnösunds-derbyt på Släda IP:s miserabla underlag. Ett underlag som inte inbjöd till finlir utan det blev mest stök,  stånk och mycket kamp.
Sund tog ledningen i mitten av den första halvleken då ett skott strandade i trafiken framför mål och Pelle Nyman reagerat snabbast och tryckt in bollen.
I mitten av den andra halvleken kom 0-2, även denna gång på en retur. Alnökeepern Joakim Grannas stod i vägen men Bleart Ugzmajli höll sig framme och sopade in den lösa bollen till 0-2.
Vägen ligger nu öppen för division 3-spel nästa år för Sund. Nu räcker det med "bara" en pinne nästa helg mot Selånger om inte avslutningsmatchen mot Lucksta ska bli helt avgörande.

Tränarsnack:
– En rätt jämn match men för att vinna en sådan får man inte missa två öppna mål som vi gjorde, säger Alnös tränare Tomas Berglund
– Idag gör vi ingen strålande match då det mest var kamp men vi gör en gedigen insats och vi är svårslagna, säger Sunds tränare Göran Sundqvist. 

Bäst på plan:
I Alnö ska hela backlinjen framhävas medan kollektivets slit ska harangeras i Sund,

Alnö IF -Sund IF 0-2
2020-09-19 - 16:00 - Släda IP
Matchfakta