Efter duon Ted Åkerlund och Jonas Westring är det nu Ludvig Leman-Upplings tur att återvända till Essviksvallen. Foto: Essviks AIF.

"Ludde" nästa Essvikare att vända hemåt: "Som bomull kring mitt hjärta"


(2020-01-19)
Ludvig Leman-Uppling återvänder till Essviks AIF efter två säsonger på andra sidan sundet i Svartviks IF.
– Att komma hem till "Vallen" känns som bomull kring mitt hjärta, säger den 19-årige mittfältaren.


Först Jonas Westring och Ted Åkerlund. Nu återvänder även 19-årige mittfältaren Ludvig Leman-Uppling hem till Essviksvallen efter två säsonger på Svartviks IP.

– "Ludde" har spelat många år i Essvik mestadels i ungdomslagen men senaste säsongen han var här lirade han en hel del i A-laget trots sin ungdom. En "Ludde" i form och på rätt humör kommer tillhöra en av de bästa offensiva spelarna i Medelpadsallsvenskan. Sina främsta styrkor har han i sin fina teknik, kan göra sin gubbe, snabb, bra skytt och kan även slå fina passningar. En genombrottsman och duktig poängspelare helt enkelt. Svagheter? Nä, de behåller jag för mig själv, säger tränaren Fredrik Martinsson.

Så här säger Ludvig Leman-Uppling till klubbens hemsida om att återvända till moderklubben:

Hur känns det att komma tillbaka till Essvik?
- Först måste jag säga att de två åren i Svartvik har varit lärorika och bra, men att komma hem till "Vallen" känns som bomull kring mitt hjärta.

Vilken spelartyp kommer Essviks supportrar att få njuta av under 2020?
– En svår fråga faktiskt. Först måste jag visa "Snuvan" (tränaren Fredrik Martinsson, reds anm) att jag är en spelare som ska spela. Men om och när jag spelar kommer våra supportrar se en spelare som vill utmana hela tiden och vill vara inblandad i allt som händer framåt, okej kanske även lite bakåt (skratt).

Vad tror och hoppas du kunna bidra med i år? 
– Jag vill bidra med mål, poäng och hårt jobb tillsammans med mina kamrater så vi slipper höra "Snuvan" skälla på oss, avslutar Ludvig Leman-Uppling med ett leende.

Tillbaka till div 4 Medelpad