Essviks AIF:s tränartrio 2021. Fr. v Ted Åkerlund, Helen Nygren (fys) och Robert Johansson. Foto: Essviks AIF.

Tränarklart i Essvik – Robert Johansson och Ted Åkerlund tar över efter "Snuvan"

(2020-11-18)
Tidigare spelarduon Robert Johansson och Ted Åkerlund tar över som tränare för Essviks AIF efter Fredrik "Snuvan" Martinsson.
Helen Nygren, tidigiare i Njurunda IK dam, tar hand om fysbiten och materialet.

– Det känns jättebra med den nya organisationen och ska bli riktigt kul att få träna klubben man brinner för, säger Ted Åkerlund.

För tre veckor sedan klargjorde Fredrik "Snuvan" Martinsson att han slutar som tränare för sitt älskade Essviks AIF efter många år i klubben.
Nu har man gjort klart med ersättarna. Det blir Robert Johansson, som tidigare tränat Lucksta under mängder av säsonger, och Ted Åkerlund, spelare som haft några  skadefyllda år och i år tränat P17, som tar över trämarpiskan.
– Vi har länge sett behovet av att utöka organisationen kring A-laget och det känns därför mycket bra med två tränare med hjärta för klubben och en kombination av ungt och hungrigt tillsammans med rutin och erfarenhet, säger Micke Bylin i Essviks styrelse.

Förutom nya tränare ansluter Helen Nygren som ansvarig för material och fysio, Johan Forsberg som lagledare samt Jonas Westring i en ny roll som övergripande verksamhetsansvarig P17/A-lag, skriver klubben på sin Instagramsida
– Vi hoppas kunna skapa goda chanser för både stabilitet och nya möjligheter! Tillsammans med Jonas mentorskap och engagemang känner vi att vi verkligen har en bra grund framåt både för vårt A-lag och de yngre som är på väg dit från P17-gänget, berättar klubbens ordförande Jan Runnding.
– Det känns jättebra med den nya organisationen och ska bli riktigt kul att få träna klubben man brinner för, säger Ted Åkerlund.
– I den förändring som pågår glömmer vi inte på något sätt det hårda och värdefulla arbete vår avgående tränare Fredrik Martinsson gjort för föreningen under många år! Vi riktar ett stort och varmt tack till Fredrik från styrelsen och föreningen och önskar honom lycka till på sina nya uppdrag, avslutar Jan Runnding och Micke Bylund.


Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad