Blir det IFK Sundsvall för "Robban" Englund 2020? Blir det IFK Sundsvall för "Robban" Englund 2020?

Robert Englund återvänder till IFK Sundsvall?: "Klubben i mitt hjärta"

(2019-11-16)
Efter att ha fått silkessnöret i höstas från IFK Timrå går det rykten om vilket lag Robert Englund kommer att träna 2020.
Ett av dem är IFK Sundsvall.
– IFK är givetvis intressanta. Det är min moderförening och klubben i mitt hjärta men det finns även andra intressanta alternativ, säger "Robban".


När det bara återstod ett par omgångar av division 2 Norrland i höst entledigades tränarna Robert Englund och Göran Sundqvist från IFK Timrå till förmån för Mattias Nylund.
"Sunkan" återvände till Sund medan "Robban" ännu inte har bestämt sig. Men enligt rykten kommer även han att återvända till sin förra förening. I "Robbans" fall IFK Sundsvall.
– Ja, ett av lagen som jag fått förfrågan från är IFK Sundsvall, medger "Robban" Englund och fortsätter:
– Efter fyra säsonger i division 2, som tagit mycket kraft och tid från familjen, så är det frågan hur jag vill göra. Att IFK gått upp i fyran gör de intressantare och samtidigt är det min moderklubb som jag spelat med i fjorton säsonger i A-laget och har mitt hjärta i. Plus att Balders bara ligger ett stenkast från där jag bor. Det blir ett enklare liv och mer tid till familjen.

Men det är inte bara Sundsvallskamraterna som ligger på "Robbans" tränarsignatur.
– Nej, jag har fått många förslag från olika håll, både från lag i Sundsvall men även utanför. Det gäller klubbar som spelar i tvåan, trean och fyran. Det jag brottas med inom mig själv är vilken nivå jag vill vara på. Utöver IFK har jag en diskussion med en klubb utanför Sundsvall som också är spännande. Med andra ord är statusen sådan att jag funderar, väger alternativen mot varandra.  Jag ska bestämma mig så snabbt det går. Förhoppningsvis redan efter helgen, avslutar Robert Englund.
– Det vore ett lyft för IFK Sundsvall om "Robban" tog över,. säger Olle Nordberg, som i år fungerade som spelande tränare tillsammans med Claudio Moraga men som val att enbart satsa vidare som spelare.