Tvenne fullträffar av Ville Bondén. Tvenne fullträffar av Ville Bondén.

Stabil Sidsjö-Böle-seger uppe på Balders trots dubbla utvisningar: "Stängde till"

(2020-06-30)
Sidsjö-Böle tog hem en viktig trea på Balders naturgräs trots en tidig utvisning och ett baklängesmål i den andra halvleken.
– Trots numerärt överläge skapade inte IFK så mycket  och efter vårt 3-1-mål backade vi hem och stängde till, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.


Sidsjö-Böle inledde piggast på Balders naturgräs och hade en trippelchans där IFK Sundsvall tvingades rädda på mållinjen. Ledningsmålet skulle komma strax innan halvtimmen då Kevin Jakobsson tog tillvara en längre boll och satte det efterföljade vinkelskottet i den bortre gaveln.
Tre minuter senare fick Ville Bondén ett liknande läge och borrade in den vid stolproten.
Inhopparen Tobias Johansson hann inte göra många minuter innan han drabbades av ett rött kort och Sidsjö-Böle var plötsligt en man kort.
IFK hade inte haft så mycket att komma med men nästan direkt efter utvisningen "ryggade" Victor Fahlberg in reduceringen efter ett frisparksinlägg och därefter prickade man även ribban.

Inför den andra halvleken backade Sidsjö-Böle hem och täppte till ytorna och trots en man mer lyckades man inte luckra upp gästernas försvarslås.
Istället kunde Ville Bondén öka på till 3-1 efter en omställning och retur på eget skott.
IFK flyttade upp för att greppa en livlina in i matchen men Sidsjö-Böle hade inga större problem att stänga ner matchen, även efter sin andra utvisning. Samtidigt så åkte målskytten Fahlberg ut så numerären var oförändrad.

Tränarsnack:
– Vi tar ett steg i rätt riktning jämnfört med tidigare förluster. Vi springer och sliter för varandra på ett bra sätt. Tyvärr släpper vi in för enkla och psykoloiska mål vilket vi måste sluta upp men och samtidigt måste vi sätta våra egna chanser som vi skapar, säger IFK Sundsvalls tränare Fredrik Enqvist.
– En hård men ärlig match som vi inleder bra och det kändes tryggt med en 2-0-ledning i paus. Det var lite onödigt att dra på oss både en utvisning och ett baklängesmål tidigt i andra. Trots en man mer skapar inte IFK så mycket fast vi tvingas rotera i laget på grund av skador och trötthet. Efter vårt 3-1-mål backar vi hem och stänger till och satsar på kontringar med snabbe Kevin Jacobsson på topp, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Bäst på plan:
I IFK Sundsvall kom Johannes Hoerschelmann in med energi och gör det enkla och rätta på mitten.
Anders Bodin och Kim Eriksson i Sidsjö-Böles mittförsvar var tätt som silicon. Två plus av två möjliga när det gäller kollektivet.

IFK Sundsvall - Sidsjö-Böle IF 1-3
2020-06-30 - 19:00 - Baldershovs IP
0-1 Kevin Jakobsson (28)
0-2 Ville Bondén (31)
1-2 Victor Fahlberg (40)
1-3 Ville Bondén (60)
Utvisningar Sidsjö-Böle: Tobias Johansson (39) och Marcus Berglind (82).
Utvisning IFK Sundsvall: Victor Fahlberg (82)
Domare: Ismet Altuntas, Sundsvall
Ass. domare: Gebremeskel Elias och Jesper Löf, Sundsvall
Matchfakta

• Tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad