Dennis Hägg tar ett break. Dennis Hägg tar ett break.

Dennis Hägg kliver av som tränare för Indal: "Behöver hitta ny energi"

(2020-11-02)
Efter fem år som tränare för Granlo och sedermera Indal väljer Dennis Hägg att kliva av som tränare. Detta efter att som den förste i historien ha räddat kvar de helvita i Medelpadsallsvenskan.
– Kan behöva hitta ny energi samtidigt som grabbarna kanske behöver höra en ny röst i omklädningsrummet, säger 32-årige Granlobon.


Dennis Hägg tog över som tränare för Granlo BK när klubben började om i division 6 för ett antal år sedan. När GBK gick i konkurs flyttade han och hela laget över till Indals IF vilket också var ett naturligt steg då man utnyttjat Härevallen som hemmaplan sedan sju-åtta år tillbaka.
I år var Indal tillbaka i Medelpadsallsvenskan igen sedan tidigt 1990-tal och för första gången i historien höll sig de helvita kvar i vår högsta lokala serie. Detta trots att man tappade flera av de tongivande spelarna från den trupp som förde laget upp på grund av skador, jobb, flytt, kärlek med mera.

Men nu tackar Dennis Hägg för sig.
– Efter att ha funderat fram och tillbaka efter serieavslutningen och kommit fram till att jag tänker ta en paus från fotbollen. Om det blir längre än en säsong är inget jag kan svara på idag. Jag har varit tränare i fem år nu för Granlo och Indal och innan dess spelare i Granlo BK. Kan vara nyttigt att kliva tillbaka för att hitta ny energi och jag tror också att grabbarna i laget kommer att må bra av att höra en ny röst i omklädningsrummet. Fotbollen kommer att vara saknad och förhoppningsvis möts våra vägar i framtiden igen, säger 32-åringen från Granlo.

Parhästen Jonas Wallvik, lagledare, har nu "slitit ut" den andra generationen fotbollstränare Hägg.
– (skratt) Ja, i många år ledde jag Granlo med Dennis pappa Bosse och när han slutade tog sonen över, säger Jonas.
Och fortsätter:
– Blev lite överraskad över att Dennis tog beslutet att kliva av men samtidigt respekterar jag det. Nu blir det för styrelsen att hitta en ny tränare och förhoppningsvis kommer det att bli bra, säger Jonas som själv kommer att fortsätta.
– Vill styrelsen det så gör jag det.
– Jag tror och hoppas att han fortsätter så att det blir smidigt för alla spelarna att köra på vidare, säger Dennis Hägg.
– Vi kommer att ha ett möte med spelarna men så här i coronatider avvaktar vi lite och förhoppningsvis kommer vi då att kunna presentera ett tränarnamn, avslutar Jonas Wallvik.

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad