Victor Bergman-Rönnqvist avgjorde för Sidsjö-Böle med matchens sista spark. Victor Bergman-Rönnqvist avgjorde för Sidsjö-Böle med matchens sista spark.

Andra raka segern i slut-minuten för Sidsjö-Böle – Victor Bergman Rönnqvist segerskytt

(2020-06-23)
I premiären mot Torpshammar avgjorde Sidsjö-Böle på stopptid.
Ikväll mot Indal på NP3 Arena satte Victor Bergman Rönnqvist segerbollen med matchens sista spark.
– En slarvigt genomförd match men vi har så här långt marginalerna med oss, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.


Härevallen är ännu inte spelbar och därför fick Indal flytta kvällens hemmamatch mot Sidsjö-Böle till NP3 Arena i stan.
Något som inte verkade bekymra Indal utan man lirade ett fint kortpassningsspel och hade stort bollinnehav men närmare än ett stolpskott av Sergio Hinestroza och en ribbträff kom man inte före paus. Och då går det som det brukar när man inte gör mål själva så gör motståndarna det. I slutet av den första halvleken nätade nämligen förre AIK- och GIF-spelaren Kevin Jacobsson för Sidsjö-Böle.

Indal fortsatte föra matchen i den andra halvleken och fick den här gången utdelning då Markus Persson kunde kvittera knappt tjugo minuter in.
Det helvita laget hade sedan läge för ett ledningsmål men närmare än ytterligare en ribbträff kom man inte.
Sidsjö-Böle avgjorde premiären mot Torpshammar mycket sent och mot Indal upprepade historien sig. Klockan hade tickat upp mot de nittio då man lyckades etablera ett bra passningsspel på Indals planhalva. Detta avslutades med att Kevin Jacobsson passade snett bakåt till Victor Bergman Rönnqvist som mötte direkt från nitton meter och bollen satt perfekt bakom Jonas Högman. Matchens sista spark skulle det visa sig.

Tränarsnack:
– Vi spelade bra och hade stort bollinnehav men det vill inte studsa rätt för oss ännu, bland annat hade vi ett stolpskott och två ribbträffar. Vi fick bägge våra defensiva mittfältare skadade i den andra halvleken och sedan avgjorde de med matchens sista spark så humöret är väl inte på topp just nu, säger Indals besvikne lagledare Jonas Wallvik.
– En slarvigt genomförd match av oss där vi inte lyckades att etablera något passningsspel, vi slog till exempel bort många uppspel. Vi blixtrade visserligen till ett par gånger men det var alldeles för få. Vi hade dessutom problem med Indals kortpassningsspel och fick aldrig riktigt tag i dem men deras anfall strandade ofta vid vårt straffområde. Trots det lyckades vi på något märkligt sätt vinna matchen men vi har så här långt marginalerna med oss, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf, lite konfunderat.

Bäst på plan:
Victor Munter i mittförsvaret var Indals främsta denna afton.
Petter Sjölund var stabil mellan stolparna i Sidsjö-Böle och hade den tur som en bra målvakt ska ha. Jämngrått i övrigt trots segern.

Indals IF - Sidsjö-Böle IF 1-2
2020-06-23 - 20:00 - NP3 Arena
0-1 Kevin Jakobsson (42)
1-1 Markus Persson (64)
1-2 Victor Bergman Rönnqvist (90)
Domare: Henrik Olsson, Sundsvall
Ass. domare: Filip Lundberg och Nils Borgström
Matchfakta

• Tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad