Arvid Näsholm, med 3 pojklandskamper på meritlistan, lämnar GIF Sundsvall för Kubikenborgs IF. Foto: Jesper Hellström.

Landslagsmeriterad mittfältare till Kuben: "Ett bra steg för mig"

(2020-11-06)
Kuben har gjort klart med sitt första nyförvärv inför den kommande säsongen.
Det är talangfulle Arvid Näsholm från GIF Sundsvalls P19 som kritat på för "Tigerränderna".
– Jag känner att Kuben är ett bra steg för mig för att kunna få möjlighet till kontinuerlig matchmiljö och utvecklas ytterligare, säger mittfältaren med 3 pojklandskamper innanför västen.


Kuben har gjort klart med lovande Arvid Näsholm från GIF Sundsvall P19. Arvid är son till GIF Sundsvalls förre "minilirare" på mittfältet Daniel och det syns att talangen gått i arv.
– Fantastiskt kul att Arvid väljer att komma till oss. Ser fram emot att få börja jobba med honom på fotbollsplanen. Arvid kommer tillföra mycket hos oss både som spelare men även på sidan av planen där han sprider väldigt mycket positiv energi till grabbarna i laget. Han kommer in med mycket rutin och fotbollskunskaper även fast han är ung, säger Jesper Hellström som tränar Kubens andralag i femman och P19. 
Jesper hjälpte Lokalfotbollen med att intervjua Arvid Näsholm efter gårdagens träning i Nordichallen.

Varför föll valet på Kuben?
– Det blev Kuben då jag under säsongen som varit fått lite speltid i GIF och inte kunnat nå upp till min fulla potential. Kuben spelar i p19 division 1 och nu detsamma för Giffarna efter degraderingen från p19 allsvenskan. Jag känner att Kuben då är ett bra steg för mig för att kunna få möjlighet till kontinuerlig match miljö och utvecklas ytterligare.

Vilka tidigare klubbar har du representerat?
– Min moder klubb är Sidsjö-Böle IF. Därifrån gick jag till Giffarna där jag har tillbringat mina flesta fotbollsår. 

Dina främsta styrkor?
– Det är min teknik, spelförståelse, spelskicklighet och skott.

Du har visst redan några landskamper under västen?
– Ja, jag har fått chansen att representera Sverige i 3 pojklandskamper.

Kuben har alltså fått in landslagsmeriterat blod i truppen vilket gör att kampen om att ta en plats i startelvan vässas. Något som bör göra Kuben till en ännu större favorit att ta hem nästa års Medelpadsallsvenska. Oavsett om det blir tio eller tolv lag i serien.

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad