Karl Lindström straffade Selånger. Karl Lindström straffade Selånger.

Karl Lindströms straffmål på slutet gav Kuben årets första seger

(2020-06-23)
Kuben tog årets första trea efter en uddamålsseger av tre hemma mot Selånger.
Segermålet inslaget på straff av Karl Lindström när mindre än tio minuter återstod.
– Vi ägde mycket boll och bevakade resultatet efter vårt 2-1-mål, säger Kubentränaren Mattias Johansson.


Kuben och Selånger bjöd på en tillställning med ganska få rena målchanser, om man bortser från tre straffar vill säga!
"Tigerränderna" tog ledningen efter dryga kvarten sedan Yahje Shino hittat rätt på en av få framvaskade chanser före paus. 
Kring halvtimmen spelad utjämnade Selånger. Oktavio Strindlund var på väg igenom men blev fälld och rutinerade Stefan Näslund satte den efterföljande straffen i nät.
Så mycket mer i mål och chansväg hände inte för paus.

Tio minuter in i den andra halvleken var det dags för straff nummer två. Denna gång till hemmalaget men William Rutenius Östman brände denna gyllene chans till ledningsmål.
Kuben hade mycket boll men hade svårt att omsätta innehavet i målchanser men med nio minuter kvar ryckte sig Gafari Yasin till ett friläge men blev stoppad av Anton Nyberg. Straff, och målchansutvisning. Karl Lindström tog hand om "elfmetern" denna gång, och med ett bättre resultat, då han satte den distinkt i det vänstra hörnet.

Med en man mindre förmådde inte Selånger mobilisera för ett kvitteringsmål utan Kuben kunde enkelt spela av den resterande tiden och ta årets första trepoängare.

Tränarsnack:
– I den första halvleken fick vi inte till något flyt i spelet medan den andra var helt OK. Vi ägde mycket boll och bevakade resultatet efter vårt 2-1-mål, säger Kubentränaren Mattias Johansson.
– Vi gör en bra första halvlek men en sämre andra då vi slår bort för många enkla bollar. Försvarsmässigt så det bra ut hela matchen men framåt skapade vi för lite. Utvisningen var hårt dömd då jag tycker att det var axel mot axel. Straffen var väl OK men inte utvisningen som gjorde att vi tvingades jaga kvittering med en man kort, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Bäst på plan:
I Kubens försvarslinje imponerade Karl Lindström med stabilt spel, brytsäkerhet och vårdade uppspel. Satte dessutom segermålet på straff. Måns Holst hoppade in efter paus och ska ha cred för sin insats.
Försvaret i Selånger ska ha överbetyg, ingen nämnd, ingen glömd.

Kubikenborgs IF - Selånger FK 2-1
2020-06-23 - 19:00 - Kubikenborgs IP
1-0 Yahje Shino (16)
1-1 Stefan Näslund (29, straff)
2-1 Karl Lindström (83, straff)
83Utvisning Selånger: Anton Nyberg (83)
Domare: Henoc Ekanga
Ass. domare: Abdirahman Hassan och Zia Nourozi.
Matchfakta

• Tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad