Luckstas tränare Paul Thompson är försiktigt optimistisk inför dagens kvalavslutning. Luckstas tränare Paul Thompson är försiktigt optimistisk inför dagens kvalavslutning.

Lucksta upp i trean eller kvar i fyran? Idag ska det hela avgöras: "Vi ska göra allt vi kan"

(2020-10-24)
Idag avgörs det om Lucksta tar sig tillbaka till trean eller om det blir ännu en säsong i Medelpadsallsvenskan.
Utöver att det lär krävas seger mot Bullermyren på NP3 Arena bör nog segern bli kraftig då Valbo mycket väl kan göra "12-0" på Ilsbo i sin avslutning

– Vi ska göra allt vi kan för att först och främst vinna matchen. Åt den mellan Valbo och Ilsbo kan vi inte göra så mycket åt men vi hoppas att Ilsbo spelar för sin heder och vill göra en bra avslutning på säsongen, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Ifjol åkte Lucksta ur på själva målsnöret då Teg målfrossade i den sista kvalmatchen mot Arnäs, 8-0, och smet förbi på bättre målskillnad.
Vi får hoppas att inte historien upprepar sig i eftermiddag.
Lucksta och Valbo står på fyra poäng vardera men medelpadingarna har tre mål bättre målskillnad. Detta tack vare Oliver Widahls sena kvitteringsmål nere i Gävle förra lördagen. KIF vann även den avslutande straffsparksläggningen utifall båda lagen hamnar på samma poäng och lika målskillnad efter dagens avslutande matcher,

Valbo har kvaljumbon Ilsbo hemma och lär både vinna den matchen och pricka in en hel del bollar.
Lucksta tar emot Bullermyren, dock inte hemma på Sörforsvallens naturgräs utan på NP3 Arenas konstdito. På förhand en betydligt tuffare nöt att knäcka då dalalaget fortfarande har chansen till uppflyttning. Men då krävs utöver seger mot Lucksta även att Ilsbo tar poäng av Valbo.
Ett scenario som är långt ifrån troligt.
Nå, det hela står mellan Lucksta och Valbo och det gäller för gästrikarna att vinna med minst tre men troligen fyra mål mer i sin match än vad Lucksta mäktar med i sin.

Hur är läget i Lucksta inför dagens avgörande, tränare Paul Thompson?
– Stämningen i gruppen är positiv inför dagens match. Grabbarna har jobbat hårt hela säsongen för att nå dit vi är idag och förhoppninsvis får vi ett positivt avslut på säsongen.

Några skador eller annan frånvaro i truppen?
– Inga svensexor den här helgen så Jocke Edström är tillbaka (skratt).  Han är viktig för vårt anfallsspel vilket lär krävas idag. Tyvärr saknas försvarsspelaren Stefan Grönlund, som varit lysande i de två senaste matcherna, då hans dotter har födelsedagsfest. Inte heller vår målvakt Markus Krutzén kan vara med då han jobbar så Mike (Karinga Persson) återvänder mellan stolparna. Vi har även några halvskadade spelare som vi kommer att testa på uppvärmningen innan matchen men förhoppningsvis kommer samtliga av dessa till spel.

Vad vet du om Bullermyren?
– Vi mötte dem på McDonalds när båda lagen var på väg hem från respektive matcher förra lördagen. De var fyllda med självförtroende då de gjort klart med spelare från Brage och Team TG. Den information jag emottagit är att de är ett lag som gillar att ha mycket boll och har en duktig målskytt i Memocan Elalmis.

Har de några svagheter?
– De har ett ganska kortvuxet lag och det är något som jag hoppas att vi ska kunna utnyttja, inte minst på fasta situationer.

Hur går det idag då?
– Vi ska göra allt vi kan för att först och främst vinna matchen. Åt den mellan Valbo och Ilsbo kan vi inte göra så mycket åt men vi hoppas att Ilsbo spelar för sin heder och vill göra en bra avslutning på säsongen, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Jag brukar vara optimistisk men jag är rädd att Valbo mycket väl kan göra 12-0 på Ilsbo och då blir det förstås näst intill omöjligt för Lucksta att matcha. Ska i så fall vara ett par tidiga mål så Bullermyren ger upp sina uppflyttningsplaner och tappar motivation.

Tillbaka till nyheter div. 3 Mellersta Norrland