Den 17 maj ifjol möttes Sidsjö-Böle och Kuben på Westhagen i Medelpadsallsvenskan. I år får lagen vänta på sina premiärer till den 12 juni på grund av Coronaeländet. Och det i bästa fall.... Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu,

Medelpadsallsvenskan kickar igång den 12 juni – med först en grundserie och därefter en upp- och nedflyttningsdito


(2020-05-07)
Det blir inget seriespel för seniorernas div 4, 5 och 6 i maj.
Det sätter Cononaviruset käppar i hjulet för.
Istället kommer serierna att köras igång kring den 12 juni.

– De tolv lagen i division 4 kommer först att spela en grundserie med enkelmöten. Därefter blir det spel i en uppflyttnings- respektive nedflyttningsserie, säger Claes Nyman, ordförande i tävlingskommittén i Medelpads FF.

Medelpads Fotbollförbund hade hoppats på att komma igång om en och en halv vecka med fyran och femman och därigenom hinna med att spela en dubbelserie.
Nu står det dock klart att det även blir enkelserier i våra lokala division 4- och 5. Däremot kommer sexan att spelas som en dubbelserie då de bara är åtta lag.
När det gäller Medelpadsallsvenskan kommer den att starta den 12 juni och upplägget har man kopierat av Ångermanlands FF.
– Då vi lever i en osäker och en svårplanerad tid så har MFFs TK kommit fram till följande när det gäller seniorfotbollen på herrsidan för 2020. De tolv lagen i division 4 kommer först att spela en grundserie med enkelmöten, elva omgångar, med start 12 juni och avslutning 20 augusti. Därefter kommer lag 1-6 i tabellen att spela enkelmöten mot varandra, fem omgångar. i en uppflyttningsserie. Lag 7-12 spelar enkelmöten, också 5 omgångar, men där gäller det en nedflyttningserie. säger Claes Nyman, ordförande i tävlingskommittén i Medelpads Fotbollförbund.

Claes fortsätter:
– Poängen och målskillnaden som man spelat in under de första elva omgångarna tas med in i uppflyttnings- respektive nedflyttningsserierna.

Medelpads FF kommer att boka av alla matcher på Sundsvalls Kommuns anläggningar på de matcher som ligger före den nya seriestarten. Har man hyrt andra anläggningar ansvarar föreningarna själva för att boka av dessa. Spelschemat kommer att uppdateras i fogis så fort vi kan. Detta beslut kan ändras om seniorfotbollen inte tillåts att återupptas i Juni.

Tillbaka till div 4 Medelpad