Söråkers försvar hade svårt att få bukt med Indals anfallare Sergio Hinestroza. Söråkers försvar hade svårt att få bukt med Indals anfallare Sergio Hinestroza.

Söråker nära att komma tillbaka från de döda – men Indal höll undan med darr på ribban

(2020-07-31)
Indal rev åt sig en 3-0-ledning första halvtimmen men Söråker reste sig emellertid i den andra halvleken då man kom tillbaka "från de döda" och sånär fixade en pinne.
– Vi gör en strong andra halvlek och hade mycket väl kunnat få till en kvittering och borde nog haft en straff för hands, säger Söråkers tränare Mikael Kotermajer.


Indal gick på knock på Söråkers konstgräs och ledde efter elva minuter med 0-2. 
Redan i den tredje minuten satte Markus Persson 0-1 och i den elfte ökade ständigt giftige Sergio Hinestroza på.
En ledning som dessutom utökades efter dryga halvtimman spelad då Markus Persson exetuterade en straff sedan Sergio Hinestroza blivit fälld inne i straffområdet.

Resultatet stod sig till timman spelad då det var hemmalagets tur att få straff som Martin Vestin inte gjorde något misstag på.
När Victor Selander sedan satte 2-3 med knappt 20 minuter kvar blev det rejäl nerv i matchen. Söråker jagade kvittering men samtidigt hade Indal bra lägen på omställningar att stänga matchen. Men några fler mål blev det inte och Indal kunde ta hem segern med darr på ribban.

Tränarsnack:
– Vi var inte påslagna från start men vi gör en strong andra halvlek och hade mycket väl kunnat få till en kvittering och borde nog haft en straff för hands, säger Söråkers tränare Mikael Kotermajer.
– Vi inleder matchen riktigt bra och tar tag i spelet på en gång och skapar lägen. För första gången i år tar vi ledningen i en match och fortsätter attackera och gör ytterligare två mål innan paus. Det hade kunnat blivit ett par mål till då Sergio Hinestroza missar ett friläge och Jonny Nutt har en nick precis utanför stolpen. Inför andra pratar vi om att vi ska bibehålla vårt spel och fortsätta så som vi gjort i första. Tyvärr blir vi lite passiva och släpper in ett tidigt mål i andra som gör att Söråker får ny energi. Vi fortsätter att försvara oss bra även om vi släpper in ett mål till. Söråker pressade på för ett tredje mål men vi lyckas hålla undan. I våra ögon blev det onödigt jämnt då vi hade 3-0 i paus och bud på mer, säger Indals tränare Dennis Hägg.

Bäst på plan:
I Söråker stod Victor Selander för ett stort spel på mitten och stod även för ett snyggt mål. Inhopparen Emil Sjögren tog hand om Sergio Hinestroza i den andra halvleken och stängde ner den giftige anfallaren på ett bra sätt. I målet stod Andreas Kotermajer för flera frilägesräddningar och ska inte lastas för nederlaget.
Även Indals målvakt Joakim Karlsson var duktig och svarade för ett par vassa benparader och visade också att han ägde sitt straffområde. Sergio Hinestroza gjorde en fin insats som ensam anfallare och skapade mycket tack vare sina löpningar och hade med lite flyt prickat in ett par bollar till.

Söråkers FF - Indals IF 2-3
2020-07-31 - 19:00 - Söråkers IP
0-1 Markus Persson (3)
0-2 Sergio Hinestroza (11)
0-3 Markus Persson (33, straff)
1-3 Martin Vestin (59, straff)
2-3 Victor Selander (72)
Domare: Nicklas Dyrén
Ass. domare: Linda Söderberg och Yasin Jimeali Mohamed
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad