Söråkers tränare Mikael Kotermajer i IFK Sundsvalls ställ. Söråkers tränare Mikael Kotermajer i IFK Sundsvalls ställ.

Tunn trupp orsaken till Söråkers brist på poäng?:
"Och lite stolpe ut"


(2020-07-29)
Söråker fick nöja sig med en enda seger på de fem vårmatcherna.
Lite överraskande då man har många namnkunniga i truppen.
– Det har varit lite stolpe ut och det beror kanske på en för tunn trupp och för få på träningarna, säger tränaren Mikael Kotermajer inför kvällens omstart och möte med Indal hemma på Löta.


Söråker inleder höstspelet hemma mot Indal i afton och är i starkt behov av poäng om man vill vara med och kriga om spel i uppflyttningsserien efter avslutad grundserie.
– Resultatmässigt ville vi plocka lite mer poäng under första halvan av grundserien men det har varit lite stolpe ut för oss hittills och det beror kanske i grunden på för liten trupp och för få i träning. Men jag är positiv till att vi har ett kunnigt lag och är så pass drivna att vi kommer ta många fler poäng innan detta är över, säger tränaren Mikael Kotermajer.

Hur är läget i truppen just nu då?
– Vi har en väldigt tunn trupp som sagt och att vi har långtidsskador på rutinerade duon Pontus Melander och Robin Cardegren gör att den belastas ytterligare, säger "Kotten".

Någon lösning i sikte?
– Målet för mig som A-lags tränare måste vara att försöka få några killar underifrån och hitta en bra dialog med U17-tränaren Nermin Zulovic så vi kan stärka upp på träningar och matcher framöver med några 05:or.

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad