Efter Söråkers dåliga resultat – "Kotten" ut "Zulan" in​​​​"

(2020-08-06)
0-1 hemma mot Sidsjö-Böle blev droppen som fick bägaren att rinna över för Söråkers styrelse.
Idag fick huvudtränaren Mikael Kotermajer silkessnöret.
– Resultaten har ju inte gått vår väg trots att vi har haft ett bra offensivt spel. Vi har haft en liten spelartrupp sen corona-uppehållet, vi har tränat med 7-10 spelare sen mars och det går inte att prestera bra resultat med det, säger Mikael Kotermajer.
Det blir förre mångårige och numera P17-tränaren Nermin Zulovic som tar över resten av säsongen.


Blott fyra poäng på sju matcher och senast 0-1 hemma på Löta mot Sidsjö-Böle i "sexpoängsmatchen" blev Söråkertränaren Mikael Kotermajers fall.
Idag agerade styrelsen och entledigade "Kotten" från huvudansvaret för laget.
– Jag är den förste att beklaga åtgärden men då spelartruppen krävde "Kottens" avgång var det inte så mycket att göra. Själv tycker jag nog att grabbarna inte gett honom chansen genom att ställa upp mangrant på träning och match. Men som bekant är det lättare att avsätta en tränare än tjugo spelare, säger klubbens ordförande Björn Hermansson.

Björn fortsätter:
– Givetvis ligger det sportsliga i botten då vi bara spelat in fyra poäng med ett lag som borde ta sig till slutspelsserien. Nu är det upp till spelarna i laget att visa moral och sin kärlek för klubben och spela kvar oss i Medelpadsallsvenskan under hösten.

Mikael Kotermajer var givetvis dämpad efter beslutet att han inte längre är huvudtränare i Söråkers FF.
– Resultaten har ju inte gått vår väg trots att vi har haft ett bra offensivt spel. Vi har haft en liten spelartrupp sen corona-uppehållet, vi har tränat med 7-10 spelare sen mars och det går inte att prestera bra resultat med det, säger Mikael Kotermajer.
"Kotten" fortsätter:
– Kan tycka att styrelsen har tagit konstiga beslut då de bland annat nekade mig en samarbetsklubb med svar att vi skulle stå på egna ben, trots att vi har få spelare i truppen. Här är resultatet och det är synd för det finns så mycken spetskompetens i det här laget. Hade vi kunnat jobbat med 18-20 man i träning några gånger varje vecka hade vi varit med i toppen är jag övertygad om.

Förre huvudtränaren Nermin Zulovic tackade ja till att åter ta över A-laget, samtidigt som han fortsätter vara ansvarig för P17-laget.
– Ja, så blir det och några kommer jag att flytta upp och träna med A-laget och kanske även matcha dem. Nu ska vi göra allt för att hänga kvar i division 4. Det är vår enda prioritet idagsläget, säger "Zulan".
Söråker får bekänna färg på direkten då man under fredagen möter topplaget Kuben på bortagräs. Snacka om utmaning!

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad