Mikael Kotermajer tränar Sölråker 2020. Mikael Kotermajer tränar Sölråker 2020.

Nu är det spikat – "Kotten" tränar Söråker: "Klubben har både ambitioner och eldsjälar"

(2019-11-17)
Jodå, det blir Mikael Kotermajer som tar över som tränare i Söråker efter Nermin Zulovic.
– Det kändes bra i samtalet med Söråker, en förening som har ambitioner och eldsjälar runt kring laget, säger Mikael Kotermajer.


Det blev som Lokalfotbollen skrev i veckan (läs medan) – Mikael "Kotten" Kotermajer tar över som tränare för Söråkers FF efter Nermin Zulovic, som efter fem år som huvudtränare nu  kommer att träna klubbens U17-lag.
"Kotten" inledde sin tränargärning i Söders BK och har sedan dess tränat IFK Sundsvall, Alnö IF, Holms SK och i år Sund IF i trean tillsammans med Emad Nademi.
– Jag hade egentligen tänkt kliva av tränarjobbet och ta ett viloår för mer tid med familjen och bara koncentrera mig på Medelpad och sysslan som sportchef i IFK Sundsvall. Men det kändes bra i samtalet med Söråker, en förening som har ambitioner och eldsjälar runt kring laget. Sedan finns det kapacitet i truppen att ligga högt i division 4 om man är redo att göra det som krävs för att nå dit, säger Mikael Kotermajer.

Hur är läget i truppen?
– Jag har pratat lite lätt med några av killarna i laget och dom flesta verkar stanna kvar vilket gjorde att det kändes mer motiverande att komma till en trupp med drivna killar.

Fortsätter Tony Andersson som assisterande tränare/lagledare?
– Ja, Tony kommer fortsätta att hjälpa laget på samma manér som tidigare. En viktig kugge och eldskäl i föreningen.

Vad händer med din roll som sportchef i IFK Sundsvall? Blir det inte att försöka sitta på två stolar samtidigt då ni spelar i samma serie i år?
Jag kommer naturligtvis inte att kunna hjälpa IFK aktivt som sportchef längre men jag har lovat att göra klart med tränare innan jag helt kliver av. Huruvida det blir Robert Englund kan jag inte kommentera mer än att han står högt på önskelistan hos IFK men säkert även hos många andra klubbar. Han har säkert lite att fundera på och ta ställning till men givetvis hoppas jag att han väljer med hjärtat, ler Mikael Kotermajer.