Martin Vestin har glädjande för alla Söråkers-fans beslutat sig för en comeback på fotbollsplanen.
Andreas Kotermajer ansluter till storebror Mikaels lag. Andreas Kotermajer ansluter till storebror Mikaels lag.

Målfarlige Martin Vestin gör comeback i Söråker 
och lillebror Kotermajer ansluter från Holm


(2020-01-15)
Martin Vestin gör comeback i Söråker efter fjolårets timeout och Andreas Kotermajer återförenas med storebror och kommer senast från Holms SK.
– Martin har fotbollskunskap och erfarenhet att dela med sig av medan Andreas gör comeback som målvakt, säger nytillträdde tränaren Mikael Kotermajer. 


2018 svarade han för sju mål på sina elva matcher och var en av anledningarna till Söråkers succésäsong där man bara var åtta minuter från serieseger i Medelpadsallsvenskan och uppflyttning till division 3. Ifjol tog han ett sabbatsår men nu väljer Martin Vestin att göra comeback.
– Ja precis, känner att det är dags att snöra på sig skorna igen. Kände inför förra säsongen att jag var rätt less på fotboll överlag och i samband med ett nytt jobb som innebar skiftgång så ville jag helt enkelt ta en paus och se hur det skulle kännas. Jag har kvar samma skiftgång men har pratat ihop mig med "Kotten" (Mikael Kotermajer) och vi kom fram till en vettig lösning, säger 30-åringen med meriter i yngre år från spel i ettan, tvåan och trean med IFK Timrå.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?
– Jadu, styrkorna är väl inte vad dom en gång var då man klivit upp en storlek eller två i tröjan. Men skulle säga att jag har kvar blicken för spelet och en duglig passningsfot för division.4. Återstår att se om målsinnet finns kvar efter ett litet uppehåll (skratt). Ser fram emot att kicka igång Medelpadsallssvenskan i början av maj. Ser väl mindre framemot försäsongsträningen även om den nog behövs mest, ler Martin Vestin

Mikael Kotermajer är givetvis mycket nöjd med att Martin Vestin hittat suget till fotbollen igen.
– Martin har ju spelat högre upp och tar med sig förutom kvalité i spelet så har han fotbollskunskap och erfarenhet att dela med sig av. Vill han så kommer han kunna prestera väldigt bra i division 4 så det är skönt för oss att få tillbaka honom, säger nye tränaren Mikael Kotermajer. 

Mikael Kotermajer har även förmått sin lillebror att ta steget över till hans nya förening.
– 32-årige Andreas kommer från Holms SK och ansluter i första hand som målvakt men är mångsidig då han mestadels lirat ute senaste femton åren efter att han lagt handskarna på hyllan som ungdom. Meriter från distriktslag så är han en skolad målvakt med bra storlek och bra spelförståelse. Ringrostig men vi ska jobba med hans målvaktsspel tills det sitter. Kan även vikariera som mittback,innermittfält eller central forward men tanken från honom och mig är målvakt, sägeer Mikael Kotermajer.

Som motvikt tappar Söråker kantspelaren Uros Kalember som väljer division 5-nykomlingarna FC Norr United.
Värt att nämna är också att Söråker Cup kommer att spelas även i vår men den här gången helgen 18-19 april. Men mer om detta kommer senare i en intervju med cupgeneralen Nermin Zulovic.
– Vi jobbar för en turnering med tolv lag och jag är i full gång med att kontakta klubbarna, säger "Sulan".

Tillbaka till div 4 Medelpad