"Zulan" fortsätter träna Söråker. "Zulan" fortsätter träna Söråker.

Nermin Zulovic går in på sin sjunde säsong som tränare i Söråker: "Spännande lag på gång"

(2020-11-14)
Det blir en sjunde säsong som tränare för Söråkers FF.
Det står nu klart sedan Nermin Zulovic och klubben kommit överens om en fortsättning.

– Jag trivs bra härute och tycker vi har ett spännande lag på gång, säger "Zulan".

Inför årets säsong klev Nermin Zulovic av som tränare för Söråkers A-lag efter fem säsonger och tog hand om klubbens 02/03-lag.
Men efter att ersättaren Mikael Kotermajer fått silkessnöret under grundserien tog "Zulan" åter över A-laget och lotsade in SFF på säker mark och nytt kontrakt.
Nu står det klart att Nermin Zulovic fortsätter som A-lagstränare kommande säsong.
– Det kommer att bli ett jäkligt tufft år då vi bygger för framtiden och kommer att satsa på våra 02-, 03- och 04:or plus kärnan av de A-lagsspelare som varit med några år nu. Vi hoppas kunna ha en träningsgrupp på 16-18 spelare och tre målvakter, säger "Zulan".

"Zulan" fortsätter:
– Vet inte hur vårt unga lag kommer att klara sig i den hårda konkurrensen i Medelpadsallsvenskan men jag kan lova att vi kommer att göra vårt yttersta i varje match så får vi se hur långt det räcker. Ingen av spelarna i dagens trupp har sagt till mig att de ska sluta vilket är positivt.

Varför blev det en fortsättning i Söråker?
– Jag bor härute och trivs bra med klubben. Hade många anbud från andra klubbar i både Medelpad och Ångermanland men jag tycker vi har ett spännande lag på gång. Meningen är väl att det är först om ett par år som grabbarna ska blomma fullt ut, säger Nermin.

Klubbens ordförande Björn Henriksson är mycket nöjd efter att han förlängt med sin tränare.
– Det känns toppen. Nermin är seriös och bra och duktig på att utveckla våra talanger. Det visade han inte minst i år då han slussade in flera av våra ungdomar upp i A-laget där de gjorde bra ifrån sig. 
Björn fortsätter:
– Det blir en liten nystart för föreningen då vi kommer att satsa på våra unga spelare och verkligen ge dem chansen tillsammans med den stomme av äldre spelare som vill vara med och köra fullt ut. Målsättningen nästa år får bli nytt kontrakt och skulle vi åka ner i femman är det ingen katastrof.

Hela staben kring laget förlänger. Materialförvaltaren Jonas Staaf kommer att hjälpa Nermin Zulovic som assisterande tränare. Tony Andersson fortsätter som lagledare.
– Glad att få Jonas som hjälptränare och att Tony fortsätter. Alla vi tre kring laget kommer att hjälpa till med materialbiten, säger "Zulan".

Ehuru det blir någon Söråker Cup är ännu för tidigt att sia om.
– Coronan styr. I år tvingades vi ställa in men vår förhoppning är att vi ska kunna köra den mars-april nästa år. Vi har redan krattat i manegen för att den ska bli av. Men som sagt vi behöver några veckor på oss för att kunna arrangera cupen fullt ut, säger Björn Henriksson.

Tillbaka till Nyheter div. 4 Medelpad