2018 i Östavall, 2019 i Stöde IF och 2020 är det Söråker som får ta del av "de tre musketörerna" Niclas Möllhagens-, Mattias Norins- och Robin Cardegrens tjänster..
2018 i Östavall, 2019 i Stöde IF och 2020 är det Söråker som får ta del av "de tre musketörerna" Niclas Möllhagens-, Mattias Norins- och Robin Cardegrens tjänster..

"De tre musketörerna" ska frälsa Söråker: "Rutin & kvalitet"


(2020-03-20)
Mattias Norin, Niclas Möllhagen och Robin Cardegren är de "tre musketörerna" i Medelpadsfotbollen.
2018 lirade man med Östavall och ifjol förde man Stöde IF till division 2.
Trion följer dock inte med upp utan väljer istället spel i Medelpadsallsvenskan med Söråker, en förening som Mattias och Robin representerat tidigare i karriären.

– Vi får in rutin och kvalitet som bidrar till bättre fart på träningar, säger tränaren Mikael Kotermajer.

Först spelade "de tre musketörerna" ihop i Östavalls IF. Därefter blev det Stöde IF där man ifjol var med om att spela upp laget i division 2.
Men Mattias Norin, Niclas Möllhagen och Robin Cardegren följer inte med upp utan väljer spel i Medelpadsallsvenskan i år istället med Söråkers FF. En klubb som Mattias och Robin tillhört tidigare i karriären.
– Vi får in rutin och kvalitet som bidrar till bättre fart på träningar och killar som ställer krav på medspelare att prestera, säger tränaren Mikael Kotermajer.​​​​​​​

Så här säger "Kotten" om sin nya trio:
– 31årige Norin spelar centralt i planen, back eller mittfält, och är duktig med boll. 
– Möllhagen, 27, är en  stor och stark bollvinnare som ligger i rätt ytor och sällan eller aldrig förlorar en luftduell. Kan precis som Norin användas centralt i försvarslinjen eller på mitten.
– Cardegren har fyllt 30 och är en kantspelare som har några år i högre serier som de nyssnämnda och är en stabil lagspelare och trion kommer bidra med en hel del spets.

Söråkers FF:s nyförvärv & spelarförluster
Tränare: Mikael Kotermajer (1:a säsongen, från Sund IF).
Nyförvärv: Mattias Norin, Niclas Möllhagen och Robin Cardegren (Stöde IF), Andrew Gorgis (Sidsjö-Böle IF), Mikael Kotermajer (IFK Sundsvall), Andreas Kotermajer, mv (Holms SK) och Martin Vestin (comeback).
Förluster: Nermin Zulovic (tränare, Söråkers FF P17), Kevin Sundström (IFK Sundsvall) och Uros Kalember (FC Norr United).

Tillbaka till div 4 Medelpad