Daniel Johanssons mål räckte bara till en Essvikspoäng. Daniel Johanssons mål räckte bara till en Essvikspoäng.

Essvik det bättre laget på Selånger IP – men krysset gör att man fortfarande ligger på fel sida strecket

(2020-08-14)
Essvik svarade ånyo för en bra insats men fick inte med sig mer än en poäng från Selånger IP.
– Vi får skylla oss själva då vi skapade tillräckligt med möjligheter för att vinna den här matchen, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.


Essvik jagar en plats topp 6 som innebär spel om uppflyttning efter avslutad grundserie.
Och man hade siktet inställt på tre poäng men däremot var inte siktet rätt inställt när det gällde att hitta näten på Selånger IP i afton.
Trots spelövertag och massor av chanser fick man nöja sig med 1-1.
Men det var Selånger som startade upp bäst första kvarten och såg ut att ta ledningen sedan Stefan Näslund nickskarvat fram en boll till en medspelare men målet blev tveksamt bortdömt för offside, enligt båda lagens spelare.
Därefter tog Essvik över markant och nu var det deras tur att bli avvinkade för offside vid några frilägen. Bortalaget hade även andra möjligheter till ett ledningsmål men skärpan saknades eller så stod SFK-målvaktenJohannes Wårlin i vägen.

Essvik fortsatte att pressa på i den andra halvleken men Selånger var hela tiden oberäkneliga i sina omställningar och farliga på sina fasta situationer. Och det var på en sådan som Stefan Näslund (vem annars?) kunde nicka in 1-0 i hemmafavör.
Men med kvarten kvar kunde Danne Johansson få dit kvitteringen och låg sedan på för mer, men utan resultat.
Då Alnö föll hade ett segermål för Njurundalaget fört upp dem ovanför strecket. Nu blir det tufft att ta igen den poäng som saknas gentemot ö-laget ovanför strecket sett till det spelprogram som återstår de två sista omgångarna.

Tränarsnack:
– Essvik var bättre än oss då vi gör en halvhjärtad insats och vi får vara tacksamma för den poäng vi tog. Detta trots att vi fick ett till synes korrekt mål bortdömt för offside, säger Selångers tränare Anders Nyberg.
– Bortsett från de tio inledande minuterna, där de får ett mål tveksamt bortdömt för offside, var det här en match som vi förde men kunde inte ta tillvara chanserna eller så blev vi avvinkade för offside när vi kom fri. Oavsett detta får vi skylla oss själva då vi skapade tillräckligt med möjligheter för att vinna den här matchen även om Selånger också hade lägen som de brände. Nu blir det svårt att nå topp 6 och Uppflyttningsserien men vi kör ända in i kaklet, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Bäst på plan:
Slätstruket i ett Selånger där alla kan bättre.
 Melker Lindqvist  och Elias Srefansson på det centrala mittfältet i Essvik var lagets bästa.

Selånger FK - Essviks AIF 1-1
2020-08-14 - 19:00 - Selånger IP
1-0 Stefan Näslund (55)
1-1 Daniel Johansson (75)
Domare: Nicklas Dyrén
Ass. domare: Filip Lundberg och Gebremeskel Elias
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad