Linus Stafrin gjorde två av Selångers mål i premiären mot Indal. Arkivbild: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Selånger nära att tappa en 3-0-ledning på stopptid: "Blev onödigt spännande"

(2020-06-16)
Indal brände kopiöst med chanser i premiären på Selånger IP medan hemmalaget utnyttjade sina till fullo och ledde med 3-0 fram till slutminuterna.
Då reducerade nykomlingarna dubbelt och var sedan på vippen att även hinna med en kvittering.
– Det blev lite onödigt spännande på slutet, säger Selångers tränare Anders Nyberg och pustar ut.


Indal gjorde i afton sin första match i Medelpadsallsvenskan sedan tidigt 90-tal. Men man kom till premiären med blött krut. Trots att man skapade fram massor av chanser så endera tog bollen i ramen, på målvakten Johannes Wårlin, ett försvarssben eller utanför.
Dessa problem hade inte hemmalaget Selånger utan satte sina lägen. I den första halvleken målade man genom Linus Stafrin där man löpte ifrån bortaförsvaret och 2-0 kom efter en "ballonghörna" där veteranen Henric Nylund var sist på bollen.
Med kvarten kvar satte Linus Stafrin sin andra fullträff efter fint samarbete i laget där bollen gick från målvakt till ytterback via yttermittfältare upp till forwards och ett pass in centralt till den andre anfallaren.

3-0 stod sig till klockan tickat upp till de nittio. Då först lyckades Indal sätta nätet i dallring, Victor Munter, och strax därpå kom även 3-2 genom Henrik Pedersen. Och baske mig, var det inte bud på ett kvitteringsmål också då bollen nästan dansade på Selångers mållinje. Ett bevis på att fotbollsmatch håller på i en och en halvtimme plus stopptid och inget är givet förrän domaren fyller sina lungor med luft en sista gång och blåser full tid.

Tränarsnack:
– Den första halvleken var spelmässigt jämn där vi tar tillvara våra chanser. I andra var de bättre men vi lyckades få dit trean och ledde med 3-0 till slutet då de fick två reduceringar och var på vippen att även kvittera. Det blev lite onödigt spännamde på slutet, säger Selångers tränare Anders Nyberg och pustar ut.
– Det syntes att vi inte lirat match sedan vi mötte Selånger i vintras. De var kvicka och löpte ifrån oss. Efter deras mål spelade vi upp oss men kunde inte omsätta vårt övertag i mål, vi brände otroligt med feta chanser. När vi väl fick in bollen forcerade vi ytterligare och fick in en till och vara nära att fippla in en kvittering. Vi måste bli effektivare framför mål och inte lämna ett par mål i handikapp tidigt i matcherna, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.

Bäst på plan:
I Selånger ville tränaren Anders Nyberg hylla hela laget för en kanoninsats.
De främsta i Indal var nyförvärvet Subhan Kaki på högerbacken och på mittfältet kom Samuel Buanie  igång allt mer ju längre matchen fortskred.

Selånger FK - Indals IF 3-2
2020-06-16 - 19:00 - Selånger IP
1-0 Linus Stafrin (17)
2-0 Henric Nylund (26)
3-0 Linus Stafrin (74)
3-1 Victor Munter (90)
3-2 Henrik Pedersen (90+4)
Domare: Per Backlin, Njurunda
Matchfakta

• Tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad