Anders Nyberg & Co. i ledarstaben har gjort ett förnämligt jobb med det unga Selånger. Anders Nyberg & Co. i ledarstaben har gjort ett förnämligt jobb med det unga Selånger.

Selånger på väg mot slutspel: "Avgörande omgång ikväll"

(2020-08-04)
Ikväll spelas omgång sju av elva i grundserien och Selånger är en av årets överraskningar och ligger fyra så här långt och en given kandidat till att ta sig till slutspelet.
– Ja, det kan blir en otroligt avgörande omgång ikväll, säger Selångers tränare Anders Nyberg.


I afton spelas den andra omgången efter sommaruppehållet och den sjunde av de elva i grundserien.
Ett lag som överraskat i år och ligger fyra, med fem poäng ner till strecket, är Selånger vars unga lag imponerat så här långt.
– Vi har en bred trupp med många unga spelare kryddat med en trio rutinerade lirare i form av forna Sundspelarna Henric Nylund, Niclas "Graninge" Persson och Stefan Näslund som ynglingarna kan luta sig emot. Tyvärr saknas "Graninge" ikväll då han är på semester, säger tränaren Anders Nyberg.

Selånger har även fått beröm för sitt sätt att spela fotboll.
– Ja, det är väl vi och Kuben som väljer att försöka hålla bollen efter marken och inom laget där alla ska känna sig delaktiga i spelet, säger Anders Nyberg.
Han fortsätter:
– Vi har fått beröm för vårt sätt att spela från till exempel gamla storlirare som Tomas Grim och Leif "Fia" Jansson vilket naturligtvis känns positivt.

Ikväll ställs man hemma på IP mot jumbon Medskogsbron. Tre givna poäng?
– Kan så tyckas men hoppas att inte grabbarna kollat in tabellen så det växer till någon form av underskattning. Underskattning är verkligen en otäck sak och jobbet måste göras, det räcker inte bara att ställa ut skorna, säger Nyberg.

Det spelas några intressanta matcher i afton.
– Ja, det kan blir en otroligt avgörande omgång ikväll. Vinner vi mot Medskogs och Lucksta slår Essvik ser det onekligenmycket bra ut för oss till att nå uppflyttningsserien, säger Selångers tränare Anders Nyberg.
Kanske håller Selånger på att bygga för att åter nå division 2, en serie man hoppade av för några år sedan?

Och väl där, kommer ni att kunna kriga om sämst en kvalplats?
– Åt Sund, Lucksta och Kuben kan vi inte göra något men de andra lagen är det ingen omöjlighet att klara av. Men först gäller det som sagt att ta oss dit, påpekar Anders Nyberg, som inte vill gå händelserna i förväg.

Så spelas kvällens matcher, med Lokalfotbollens tips:
19:00 Kubikenborgs IF - Indals IF (tips: 3-1)
19:00 Lucksta IF - Essviks AIF (tips: 3-1)
19:00 Selånger FK - Medskogsbrons BK (tips: 3-1)
19:00 Sund IF - Torpshammars IF (tips: 3-0)
19:00 Söråkers FF - Sidsjö-Böle IF (tips: 0-0)
19:30 IFK Sundsvall - Alnö IF (tips: 1-3)

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad