Tvåmålsskytten Gjynet Berisha Tvåmålsskytten Gjynet Berisha

Sund grundade för storsegern första kvarten i andra halvlek: "Mer fläkt över spelet"

(2020-06-23)
Efter en jämn första halvlek avgjorde Sund med att öka på från 1-0 till 4-0 första kvarten av den andra.
Till slut blev det hela 5-0 till Sund sedan IFK Sundsvall klappat ihop totalt i den andra halvleken.
– Det blev lite mer fläkt över vårt spel efter pausvilan, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Sund startade upp i tempo furioso hemma på Maland mot IFK Sundsvall och tog ledningen redan i den tredje minuten genom Salah Gharib. Bud på fler mål fanns men plötsligt avtog hemmalagets intensitet och matchen jämnades ut, ja med ett plus för IFK Sundsvall som hade chanser till utjämning och det hade inte varit orättvist med en bortaledning efter den första halvleken.
Öppet inför den andra kändes det som.
Men...
Det blev Sund för hela pengen.
Redan efter två minuter satte inhopparen Gjynet Berisha 2-0 och fem minuter senare ökade Arti Saluka på sedan man knackat boll ända nerifrån egen backlinje och upp genom planen.
En kvart in i andra kom även 4-0 genom måltjuven Bleart Ugzmaijli mot ett IFK där ett par spelare vek ner sig totalt.

Sista halvtimmen blev en kamp mellan Sundspelarna och IFK-keepern Johan Sundberg där den senare slet som en galärslav för att hålla nere siffrorna. Han kunde dock inte hindra Gjynet Berisha från att bli tvåmålsskytt i den 90:e minuten då han fastställde sitt lags seger till 5-0.
Visst, Sund var bra men att gå från poängchans till att förlora med 0-5 måste vara oacceptabelt. Eller hur IFK Sundsvall?
Sund tog därmed sin andra raka trepoängare och hållna nolla och har fått en smakstart på serien.

– Vi inledde glimrande första fem minuterna och tar också ledningen och har bud på mer. Därefter trodde vi nog att det skulle bli en enkel seger och slog av på takten och bjöd därmed in IFK i matchen och får vara glada att vi leder i halvtid. I andra gör vi några byten och det blir mer fläkt över spelet och vi gör tre mål första kvarten. Därefter försökte IFK flytta upp men då fick vi många omställningslägen och borde nog gjort ett par mål till än det vi gjorde i slutminuten, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.
– Helt sjukt resultat, vi klappade ihop totalt i den andra halvleken. Det var så man fick ta fram skämskudden, och det gäller framförallt ett par spelare som verkligen inte gjorde jobbet. Vår första halvlek var riktigt bra, kanske den bästa vi gjort i år inklusive DM- och träningsmatcher, och i paus kändes det som vi skulle vända vårt underläge i andra. Men så blev det ju inte... Vi ska inte ta något från Sund som var riktigt bra idag, speciellt då i andra, säger IFK Sundsvalls tränare Olle Nordberg, som normalt brukar vara på planen men känningar i baksidan höll honom bredvid idag. Han hade behövts, om man säger så...

Många var duktiga i Sund, tvåmålsskytten Gjynet Berisha som kom in i andra och gjorde skillnad, Pelle Nyman höll ihop laget från sin mittbacksplats och kompanjonen därbak, lånet från Stöde, Mika Lindroos var till god hjälp. Dennis Bergström gjorde ännu en comeback och visade god klass, det var bara målen som saknades.
IFK Sundsvall kan tacka sin långe målvakt Johan Sundberg att det inte rann iväg ännu mer i den andra halvleken. Plus även till ytterbacken Pär Malmberg och mittfältaren Claudio Moraga för deras första halvlekar.

Sund IF - IFK Sundsvall 5-0
2020-06-23 - 19:00 - Malands IP
1-0 Salah Gharib (3)
2-0 Gjynet Berisha (47)
3-0 Blentuart Saluka (52) ...knack hela vägen från backlinjen
4-0 Bleart Ugzmaijli (60)
5-0 Gjynet Berisha (90)
Domare: Omar Meqbil, Sundsvall