Per Nyman stod för två mål och bländande spel i övrigt. Per Nyman stod för två mål och bländande spel i övrigt.

Ettan kom, tvåan kom, trean kom – och till slut vann Sund med 7-0

(2020-08-04)
Sund hade inga större problem att sänka gästande Torpshammar.
Redan i paus ledde serieledarna med 5-0.
En ledning som utökades till 7-0 i den andra halvleken.
– Supernöjd och vi gör mål på fem olika sätt, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Ettan kom, tvåan kom, trean kom - och till slut landade Sunds sjunde raka vinst på 7-0 mot gästerna från Torpshammar.
Fyra av målen lystrade till namnet "Bleart". Skytteligaledaren Ugzmajli svarade för två och kusinen Saluka för lika många.
Även lagkaptenen Pelle Nyman målade dubbelt i en match som var redan avgjord i paus då det stod 5-0.
Men den snyggaste fullträff gjorde unge Eric Bergqvist då han tog emot en boll inne i straffområdet, och sen bara small det när han fastställde segern till 7-0.

Sund fortsätter att toppa Medelpadsallsvenskan medan Torpshammar tappade gentemot Sidsjö-Böle i kampen om den åtråvärda sjätteplatsen som betyder spel i uppflyttning utan får med all säkerhet inrikta sig på att spela sig kvar i fyran i höst.

– Supernöjd och vi gör mål på fem olika sätt och höll uppe tempot hela vägen upp till 7-0. Därefter gick vi ner oss i tempo sista halvtimmen vilket är förklarligt efter den första halvlekens urladdning, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
– Vi gör vår sämsta match för säsongen. Kändes som soppatorsk och vi svarade för en matt insats utan någon som helst energi. Om det var därför som vi bjöd på fyra av de fem första målen vet jag inte men mycket talar för det. Det här var den första matchen i år som vi ite stod upp för varandra. Nu ska vi försöka revanschera oss på fredag, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Sunds lagkapten Pelle Nymans första halvlek var magisk och gjorde själv ett av målen och låg bakom resten. Kul att notera att 45-årige Patrik Jonsson i målet fick hålla nollan och gjorde ett par "good saves". Hela Sund ska ha "med beröm godkänt" i betyg.
I Torpshammar var det ingen som nådde upp i normal standard.

Sund IF - Torpshammars IF 7-0
2020-08-04 - 19:00 - Malands IP
1-0 Bletuart Sallauka (10)
2-0 Bleart Ugzmajli (14)
3-0 Per Nyman (24)
4-0 Bleart Ugzmajli (31)
5-0 Bletuart Sallauka (43)
6-0 Per Nyman (56)