Haris Devic skulle i år tränat IFK Timrå i division 2 Norrland men efter att laget begärt sig ner i sexan revs kontraktet. Istället blir det nu spel i Ånge IF i Medelpadsfemman där han kommer att hjälpa huvudtränaren Filip Filipovic både på och utanför planen.

Rutinerade nyförvärv till Ånge – och helgens vårcup blir av


(2020-03-19)
Det händer positiva saker i Ånge IF.
Klubben har gjort klart med några spektakulära nyförvärv inför den kommande säsongen, bland annat 35-årige Haris Devic.
– Det är tack vare vår huvudtränare Filip Filipovic som vi fått Haris och ett par spelare ytterligare på kroken, säger Ånge IF:s ordförande Magnus Bjurén, som även bekräftar att årets vårcup går av stapeln i helgen, om än med restriktioner..


Ånge IF var länge med och slogs om en uppflyttning till Medelpads-allsvenskan ifjol med sitt unga lag.
Nu förstärker man med flera rutinerade spelare inför den kommande säsongen.
Haris Devic spelade ifjol med Kuben och har före det många års rutin från spel i både division 1 och 2 med bland andra IFK Timrå och Bodens BK.  
I år var det meningen att han skulle träna IFK Timrå i division 2 Norrland men efter spelarflykten begärde klubben sig ner i Medelpadssexan och kontraktet revs. 
– Haris kommer att fungera som spelande assisterande tränare och det är tack vare vår huvudtränare Filip Filipovic som vi fått Haris och ett par spelare ytterligare på kroken, säger Ånge IF:s ordförande Magnus Bjurén.

De övriga är Nedim Sisic, 35-årig anfallare, målvakten Khodor Hellani, 29, och Fredrik Martini, 30, som alla gör comeback på fotbollsplanen.
- Nedim har spelat på en hög nivå både i sitt hemland Bosnien och här i Sverige. Bland annat var han lagkompis med Haris Devic i Boden. Han har inte spelat på två år på grund av en knäskada som han rehabiliterat så det är en liten chansning, säger Magnus Bjurén.
Magnus fortsätter:
– Khodor Hellani har spelat med oss tidigare och är sugen på att börja igen. Senast han vaktade målet var i Kuben 2018 men har lovat att ställa upp i mån av tid. Sak samma gäller för Fredrik Martini som numera bor i Östersund där han jobbar med ungdomsfotboll och spelarutveckling.

Magnus Bjurén är mycket nöjd med ovanstående lösning och är noga att påpeka att det inte kommer att påverka ekonomin nämnvärt.
– Den extra kostnad vi får är att det kommer att gå en bil från Sundsvall.  Det känns viktigt att få in de här "pappaspelarna". Vi bygger vidare på vårt unga lag men det här gör att vi kommer att påskynda deras utveckling markant. Vår tränare Filip Filipovic kommer med känslig hand se till att de rutinerade inte kommer att "stjäla" speltid av de yngre. På målvaktssidan var vi oroliga ett tag men nu har vi tre stycken plus att några av våra utespelare kan kliva in mellan stolparna om det skulle behövas.

När det gäller lördagens vårcup så kommer den att gå av stapeln som planerat, om än med några restrektioner.
– Ja, vi kommer bara att spela med fyra lag och vi kommer inte att ha någon kiosker eller matservering öppna. I övrigt följer vi Svenska Fotbollförbundets rekommendationer, säger Magnus Bjurén.
Deltagande lag är förutom arrangörsklubben Ånge IF, Ljunga IF, Bräcke SK och Selånger FK 2. 
Mer info om Ånge Vårcup här.

Klara nyförvärv & spelarförluster Ånge IF
Nyförvärv: Haris Devic (Kubikenborgs IF), Alisina Ain (Hammarby IF P17), Mostafa Mosa Heydari, mv (Ariana FC),  Nedim Sisic (comeback, senast i Bodens BK), Khodor Hellani, mv (comeback, senast i Kubikenborgs IF) och Fredrik Martini (comeback).
Förluster: Rani Amir (Sundsvalls FF), Omid Tajik (Fränsta IK), Henrik Sahlberg, mv (slutar, tränare i Ljunga IF) och Georgius Johansson (slutar).

Tillbaka till div 5 Medelpad