Ånges ordförande Magnus Bjurén. Ånges ordförande Magnus Bjurén.

Ånge ångrar sig – spelar klart den avbrutna matchen
mot FC Norr United: "Motvilligt"


(2020-09-18)
Först skulle Ånge lämna walk over.
Men nu har man ändrat sig och nu kommer man till spel i den avbrutna matchen mot FC Norr United.
– Det finns en paragraf som säger att man inte får kliva upp en serie om man lämnat w.o. i en match och därför kommer vi till spel, om än motvilligt, säger Ånges ordförande Magnus Bjurén.


I tisdags kom beslutet om att den avbrutna matchen mellan Ånge och FC Norr United skulle återupptas och det efter elva och en halvminut och ställningen 1-0 till FC Norr United.
– Vi har tagit ett styrelsebeslut till nolltolerans om våld inom fotbollen och kommer inte att spela den här matchen, sade Ånges ordförande Magnus Bjurén efter beslutet.
Nu har Bjurén och Ånge ändrat sig.
– Enligt Medelpads Fotbollförbund finns det en paragraf som säger att man inte får kliva upp en serie om man lämnat walk over i en match och det var ju precis vad vi tänkte göra, säger Ångeordföranden.
Bjurén fortsätter:
– Vi och grabbarna vill ju gå upp i Medelpadsallsvenskan och har kämpat en hel säsong för det och då vill vi inte sätta några käppar i hjulet för dem så därför har vi, motvilligt, ändrat oss och kommer att spela matchen.

Båda lagen straffades som bekant för händelsen. FC Norr United fick 6.000 kr i böter plus spel utan publik i sin avslutande hemmamatch då man som arrangör brast i säkerheten när en supporter sprang in på planen och betedde sig. Ånge fick en annan typ av straff då man vägrade fortsätta matchen efter händelserna.
– Vi är inte nöjda med beslutet. Förbundet hade chansen att sätta ner foten och säga nej till våld inom fotbollen. Som det är nu kommer vi att i slutändan bli hårdare straffade då kostnaden för planhyra, domare och en extra resa till Sundsvall kommer att överstiga 6.000 kronor, sade Magnus Bjurén i tisdags.
– Det står i Riksidrottsförbundets stadgar att det är nolltolerans mot hot och våld och jag tycker att det är fruktansvärt fegt av Medelpads Fotbollförbund att inte våga stå upp för det, säger Bjurén idag. 

Matchen kommer att spelas den 23 september i Nordichallen inför tomma läktare med avspark klockan 19:30.

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad