Femmålsskytten Haris Devic. Femmålsskytten Haris Devic.

Haris Devic femmålsskytt när Ånge prickade in dussinet fullt mot Holm

(2020-08-05)
Ånge studsade tillbaka rejält efter helgens 1-9-förlust mot Kuben 2.
Ikväll vann man med hela 12-0 mot stackars Holm och Haris Devic hade en fin kväll med fem gjorda mål plus framspelningar till några fler.
– Ett bra genrep inför mötet med FC Norr United nästa onsdag, kommenterade Ångetränaren Filip Filipovic.


Holm inledde frejdigt på Ånge IP och hade dubbla frilägen, som dock hemmakeepern för dagen, Valerik Danielian, räddade.
Istället kunde Haris Devic sätta 1-0 i minut 13 och därefter inleddes det stora målkalaset. Fredrik Martini hängde tvåan innan matchens lirare Haris Devic med delikatess måttade innan han med en läcker lobb lyfte bollen över Holmkeepern till 3-0,
5-0 i paus blev till slut dussinet fullt och Haris svarade för fem av dem men nyförvärvet från Östavall, Haik Danielian, skuggade med fyra fullträffar.
Ånge passerade därmed Kuben 2 i tabellen medan Holm nu bara har ett mål tillgodo på Kovland för att undvika jumboplatsen.

Tränarsnack:
– De hade ett par chanser i början men sedan tog vi över totalt och med tanke på vårt bollinnehav och skapande av chanser var faktiskt 12-0 i underkant. Men det här var ett bra genrep inför mötet med FC Norr United nästa onsdag, kommenterade Ångetränaren Filip Filipovic.
– Det blev alldeles för stora siffror. Vi hade två frilägen när det stod 0-0 men brände dem och när de kontrade på oss hängde vi inte alls med och vi var slagna redan efter en halvtimme då det stod 3-0. Tanken var annars att vi skulle parkera bussen framför målet, men jag fick inte köra in den på arenan och då sprack vår taktik, säger ass. tränaren och lagledaren Peter Lind skämtsamt.

Bäst på plan:
Haris Devic gjorde som sagt fem mål och Haik Danielian fyra vilket bara det ger beröm. Men roligast att se var nog 16-årige Vincent Karlsson som hade stor show ute på sin kant och kom förbi sina försvarare gång efter gång och utöver sina tre-fyra målpass satte han en fullträff själv!
47-årige målvakten Andreas Johansson gjorde comeback mellan Holms stolpar och ska inte på något sätt lastas för förlusten utan han snarare såg till att inte siffrorna sköt i höjden ytterligare.

Ånge IF - Holms SK 12-0
2020-08-05 - 19:00 - Ånge IP
1-0 Haris Devic (13)
2-0 Fredrik Martini (23)
3-0 Haik Danielian (31)
4-0 Haik Danielian (34)
5-0 Haris Devic (43)
6-0 Alisina Ain Ali (47)
7-0 Haris Devic (50)
8-0 självmål (52)
9-0 Haris Devic (66)
100 Haris Devic (70)
11-0 Haik Danielian (72, straff)
12-0 Javid Azimi (84)
Domare: Hans Söderblom, Liden
Ass. domare:Jan Öberg och Petter Lindbom
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad