Inte ofta man vinner en seriefinal med 9-1! Men det gjorde Kuben 2 borta mot Ånge under lördagskvällen. Här är "Tigerungarnas" målgörare, fr v Senay Haile Gaim (2), Albin Bång, Alexander Nordin (5) samt Casper Viltlycke. Foto: Jesper Hellström.

Kuben 2 tog en brakseger i seriefinalen på Ånge IP – Alexander Nordin fem-målsskytt!

(2020-08-01)
Seriefinalen på Ånge IP blev aldrig någon spännande tillställning.
Därtill var gästande Kuben 2 alldeles för överlägsna och vann med osannolika 9-1 och fem mål av Alexander Nordin!

– Vi fick en riktigt fotbollsläxa. Kuben var bättre på alla positioner och under matchens samtliga minuter, erkänner Ånges tränare Filip Filipovic.

Den emotsedda seriefinalen mellan Ånge och Kuben 2 blev en märklig tillställning.
Gästerna kom till Ånge IP och formligen körde över serieledarna och vann till sist med osannolika 9-1!
Skytteligaledaren Alexander Nordin hade en fin afton och svarade för inte mindre än fem av fullträffarna och befäster sin ledning i Medelpads-femmans skytteliga. Det var också han som bröt dödläget med en välriktad straffspark efter kvarten spelad.
Av de övriga fyra fullträffarna är 7-1-målet verkligen värt att nämna. Målvakten Liam Dahlgren slog en lång och välriktad utspark till Alexander som löpte ifrån sina försvarare och placerade in bollen i hörnet.

Tränarsnack:
– Vi fick en riktigt fotbollsläxa. Kuben var bättre på alla positioner och under matchens samtliga minuter. Det är bara att ta av sig hatten, buga och tacka för lektionen. Idag blev det mesta fel för oss och de utnyttjade våra misstag till fullo, erkänner Ånges tränare Filip Filipovic.
– Grabbarna har varit spelsugna hela veckan och det kändes att det var någonting speciellt på gång redan under uppvärmningen. Är stolt över laget, bara det att åka hit och möta serieledarna och köra över dem, säger Kuben 2:s tränare Jesper Hellström.

Bäst på plan:
I Ånge visade defensive mittfältaren Theo Evien moral och stred för fullt oavsett ställningen i matchen. Men han var ack så ensam denna afton...
Hela Kuben 2-laget ska ha beröm för urladdningen men det går ändå inte att kringgå femmålsskytten Alexander Nordin som "The Man of the Match".

Ånge IF - Kubikenborgs IF 2 1-9
2020-08-01 - 19:00 - Ånge IP
0-1 Alexander Nordin (16, straff)
0-2 Senay Haile Gaim (19)
0-3 Casper Viltlycke (23)
0-4 Albin Bång (32)
1-4 David Danielian (37)
1-5 Senay Haile Gaim (64)
1-6 Alexander Nordin (71)
1-7 Alexander Nordin (87)
1-8 Alexander Nordin (89)
1-9 Alexander Nordin (90)
Domare: Henrik Hörnfeldt, Sörberge
Ass. domare:Lars-Eric Sollén och Örjan Åström
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad