Tumultet i full gång sedan en FC Norr United-spelare fått en spark i huvudet av en Ångespelare och en hemmasupporter i röd keps sprungit in på planen och betett sig. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Ånges ordförande Magnus Bjurén sätter ner foten mot våldet inom fotbollen. Ånges ordförande Magnus Bjurén sätter ner foten mot våldet inom fotbollen.

Den avbrutna "skandal-matchen" ska återupptas: "Vi kommer inte att spela"

(2020-09-15)
Idag beslutade Medelpads Fotbollförbund att den avbrutna "skandalmatchen" mellan FC Norr United och Ånge IF ska återupptas den 23 september i Nordichallen, utan publik.
– Vi har tagit ett styrelsebeslut till nolltolerans om våld inom fotbollen och kommer inte att spela den här matchen, säger Ånges ordförande Magnus Bjurén.


Seriefinalen i Medelpadsfemman mellan FC Norr United och gästande Ånge på Nya HK-vallen den 6 november blev inte långvarig innan tumult utbröt och matchen tvingades avbrytas sedan en "man i röd keps" rusat ut på planen och måttat sparkar mot en Ångespelare vilket utmynnade att västralaget vägrade fortsätta matchen.
Nu har Medelpads Fotbollförbunds tävlingskommitté beslutat att matchen ska återupptas efter elva och en halv minut och ställningen 1-0 till FC Norr United. Ny spelplats blir Nordichallen och datumet onsdag 23 september, kl. 19:30.
- Anledningen att det blir Nordichallen är att vi slipper störa övriga lags träningar då den är ledig för spel, säger Claes Nyman.

Kommer det att utdömas några straff till de inblandade föreningarna?
– FC Norr United straffas med 6.000 kronor i böter då man som ansvarig för säkerheten på arenan lät "mannen med röd keps" springa in på planen. FC Norr kommer även att få spela sin sista hemmamatch i serien utan publik.  För Ånges del, som vägrade fortsätta matchen, får som "straff" att stå för domarkostnaden och planhyran.
Nyman fortsätter:
– Det var inget lätt beslut att ta trots att vi talat med de tre berörda parterna, domaren och de bägge lagen för att höra deras olika versioner öga mot öga. Vi tycker till syvene å sist att det hela ska avgöras på planen. Som tur var har vi varit förskonade av dylika händelser i Medelpad.

Ånges ordförande var inte nöjd med beslutet.
– Vi är inte nöjda med beslutet. Förbundet hade chansen att sätta ner foten och säga nej till våld inom fotbollen. Som det är nu kommer vi att i slutändan bli hårdare straffade då kostnaden för planhyra, domare och en extra resa till Sundsvall kommer att överstiga 6.000 kronor, säger Ånges ordförande Magnus Bjuén.
Bjurén fortsätter:
– Vi går ut med ett statement att vi står upp till hundra procent mot våld inom fotbollen och vi kommer inte att spela den här matchen utan lämna walk over.  Vi har tagit ett beslut i styrelsen att våra killar inte ska riskera fysisk- och psykisk misshandel bara för att spela fotboll. Det är det inte värt.

När det gäller händelsen mellan de två spelarna där FC Norr Uniteds Hari Halilovic fick en sko i huvudet blir ingen sak för MFF i skrivande stund då ord står mot ord och inga övriga bevis framkommit att det skulle varit med vilje.

Någon kommentar i ärendet från FC Norr United får ni leta efter i annan media då man fortfarande sitter kvar med hink och spade i sandlådan och inte uttalar sig för Lokalfotbollen.

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad