Patrik "Putte" Larsson blir ny huvudtränare för Fränsta jubileumsåret 2020, klubben fyller 100 år. På bilden får han en sneträff (?) i ett möte med Ljunga i Berners Cup 2014 och är nära att ramma Lokalfotbollens fotograf. Foto: Janne "Mittbenan" Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Patrik "Putte" Larsson blir ny huvudtränare för Fränsta jubileumsåret 2020, klubben fyller 100 år. På bilden får han en sneträff (?) i ett möte med Ljunga i Berners Cup 2014 och är nära att ramma Lokalfotbollens fotograf. Foto: Janne "Mittbenan" Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Fränstas ledarstab jubileumsåret 2020 klar – "Putte" Larsson ny huvudtränare


(2019-11-07)
2020 fyller Fränsta IK 100 år!
Men redan nu har man gjort klart med ledarstaben för sitt division 5-lag jubileumsåret.
Ny huvudtränare blir Patrik "Putte" Larsson, som gjort över tjugo säsonger som spelare i representationslaget.

– Och som assisterande kommer Jerry Backlund och Sebastian "Basse" Backlund att fungera, säger Thomas "Håkki" Eriksson i fotbollssektionen.

Fränsta hängde kvar i Medelpadsfemman den här säsongen, inte utan problem och det var först i slutomgången som kontraktet säkrades.
2020 fyller föreningen 100 år och det hade varit en nesa att få tillbringa jubileumssäsongen i vår lägsta lokala serie.
Redan nu har man gjort klart med ledarstaben och ny huvudtränare blir Patrik "Putte" Larsson. "Putte" som spelat över tjugo säsonger på Myggvallen och även var med under storhetsperioden då man spelade division 3-fotboll på Myggvallen.
– "Putte" har egentligen aldrig spelat någon annanstans. Han har suttit på bänken, varit startspelare, ytterback, mittback, ytter- och innermitt, striker och släpande forward. Saknar målvaktserfarenhet och kommer troligen inte sköta klubbens instagramkonto. Han har haft tiotalet olika tränare och kommer plocka det bästa av dem. Och han är framför allt det laget/föreningen behöver just nu, en klippa, säger Thomas "Håkki" Eriksson, även han en ikon i Fränsta IK.

Till sin hjälp får "Putte" målsprutan Jerry Backlund och Sebastian "Basse" Backlund som assisterande.
– Jerry behöver knappast någon identitetshandling i fotbollsmedelpad. Förutom att själv ha gjort fler mål än hela GIF;s A-lag gjort senaste tio säsongerna har han blivit den som är positiv och pushar de andra på och vid sidan av planen. Som tränare älskar man ju spelare som kommer på träningen och kan skratta och pusha trots att man ibland kanske bara är åtta på plats. Blir jätteviktig med sin rutin och kyla, säger "Håkki".
"Håkki" fortsätter:
– "Basse" kommer funka lite som en vägvisare för de yngre spelarna, vi har ett bra gäng 14-16 åringar i klubben. Han kommer ha kontakt med tränarna i klubben och se till så vi kan lotsa in dem i A-truppen till både träning och match. "Basse" har en positiv energi som kan liknas vid en glad Golden Retriever, och han är pålitlig, oblyg, framåt och vill alla väl. Viktig för alla i föreningen.

Fränsta Ik har även en ny ordförande för föreningen och det är förre Ljungaledare Alexander "Alex" Johansson som tagit över klubban.
– Det blir Helena Larsson som kommer att vara ansiktet utåt för fotbollssektionen som även jag också sitter i, säger "Håkki Eriksson.
På spelarsidan är det ännu status quo.
– Brukar vara lugnt så här års utan det är först när vi kör igång Skinkcupen i december som det börjar märkas vad som händer på spelarsidan. Men visst jobbar vi på att hitta duktiga spelare redan nu och även på ledarsidan, avslutar Thomas "Håkki" Eriksson.