Mikael Dahl tränar Fränstas damer tillsammans med Daniel Dübbel. Mikael Dahl tränar Fränstas damer tillsammans med Daniel Dübbel.

Positiva tongångar i Fränsta IK: "Fortsätta ta stora kliv"

(2020-03-24)
Fränsta landade ifjol på sjätte plats i damtrean.
I år är målsättningen att förbättra den placeringen.

– Alla tog stora kliv ifjol och jag tror att de kommer fortsätta med det, säger tränaren Mikael Dahl.

För en och en halv månad sedan skrev Lokalfotbollen om samarbetet i västra mellan Stöde IF och Fränsta IK på flick- och damsidan.
Men Fränsta har en egen bra stomme när det gäller för spel i damtrean.
– Vi är mellan 15-20 spelare igång. Samarbetet med Stöde tror jag kommer bli väldigt bra. Vi har även flera spelare från flicklaget som kommer att slussas in i damlaget successivt så allt känns positivt, säger Fränstas tränare Mikael Dahl, som delar ansvaret med Daniel Dübbel.
"Micke" fortsätter:
– Alla tog stora kliv ifjol och jag tror att de kommer fortsätta med det. Vi är ett kollektiv som fortsätter utvecklas både individuellt och som lag.

FIK har tappat tre duktiga tjejer, bland annat jättetalangen Carine Rugumaho som gått till IFK Timrå i division 2. Som motvikt har istället rutinerade trion målvakten Stina Blom Sjögren, Therese Nordlund och Linda Borthan gjort comeback.
Om inte coronaviruset ställer till det spelas Fränstas seriepremiär borta mot Team Hudik 2 den 1 maj. Och precis som ifjol delar medelpadslagen damtrean med lag norra Hälsingland. Fränstas målsättning är att förbättre fjolårets sjätteplats.

Fränstas nyförvärv & spelarförluster 2020
Nyförvärv: Stina Blom Sjögren, mv, Elvira Boström., Therese Nordlund och Linda Borthan (comeback).
Förluster: Carine Rugumaho (IFK Timrå), Miranda Strand och Miranda Padellaro (Stöde IF).