Felix Österström är en av flera Ljungaspelare som nu tar klivet över till nabon Fränsta. Felix Österström är en av flera Ljungaspelare som nu tar klivet över till nabon Fränsta.

Fränsta fyller på spelar-förrådet – på Ljungas bekostnad: "Fotbollens evolution"

(2020-04-21)
I år fyller Fränsta IK 100 år.
Något som Ljunga gjorde för ett par år sedan.
Nu väljer flera spelare att ta steget över från den gamla jubilaren till den nya.

– Ja, det ser tungt ut för dem tyvärr och rent krasst så är det nog evolutionen inom fotbollen som drabbar dem, säger Fränstas Thomas "Håkki" Eriksson.

Fränsta IK fyller 100 år i år och siktar på att göra en bra jubileumssäsong även om den ser ut att bli "halv". Utöver redan presenterade Omid Tajik från Ånge IF har man fyllt upp truppen ytterligare.
– Emil "Smeden" Österholm, som sist lirade i skånska Bjuvstorp FF, Jesper Jansson, Joel Eriksson och Anton Klotz, alla tre från  Ljunga IF och comebackande  Archie McCallum. Thomas "Skalman" Larsson är klara sedan tidigare och ett gäng egna juniorer är med och tränar med oss också.

Senaste tiden har man fyllt på med en trio från grannen Ljunga IF.
– Ja det är ett gäng som valt att krita på för oss.
Och så här presenterar klubbens Thomas "Håkki" Eriksson sina senaste tillskott:
– Nicklas Eriksson som är legendaren "Magge" Erikssons grabb.. som i sin tur är grabb till Hasse Eriksson som vaktade stolparna åt GIF Sundsvall när Norrlandsfönstret öppnades vid Dackefejden (1965). "Nicke" har en grym spelkänsla och lätta tassar.
– Rasmus Söderman är som en grävling med bra passningsfot. Envis, rivig och hård.
– Felix Österström är en vinnarskalle med bra inläggsfot.
– Det är några fler som tränar med oss också men inget klart där ännum säger "Håkki".

Tungt för Ljunga IF då det ryktas att även Joel Eriksson och Anton Klotz är på väg till er?
– Ja, det ser tungt ut för dem tyvärr och rent krasst så är det nog evolutionen inom fotbollen som drabbar dem. Det finns inte tillräcklligt med spelare helt enkelt. Alla lag saknar gravvar som vill lira boll. Denna säsong kanske Ljunga och Timrå försvinner, vi kan vara nästa klubb.
"Håkki" fortsätter:
– En annan utrotningshotad art är ju målvakten. Ses oftast längst bak i straffområdet med färgsprakande täckning. Känns enkelt igen på sin avsaknad av flockbeteende och korta ljud som "jaaapp" "bort" och "fan". Detsamma gäller materialare, lagledare och tränare och här krävs det krafttag innan även det släktet är utrotat.

Nyförvärv & spelarförluster Fränsta IK
Nyförvärv: Omid Tajik (Ånge IF), Nicklas Eriksson, Rasmus Söderman, Joel Eriksson, Felix Österström och Anton Klots och Jesper Larsson (Ljunga IF), Emil Österström (comeback, senast i Bjuvtorps FF), Archie McCallum och Thomas Larsson (comeback).
Förluster: Thomas Axelsson (Holms SK) och Nicklas Källström (Ljunga IF).

Läs även:
• Ljunga tappar sju spelare till grannen Fränsta: "Riktigt trist"

Tillbaka till div 5 Medelpad